Νέα ανακοίνωση της ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ για την επίμαχη δωρεά “ Όλα στο φως! " - OlaDeka

Νέα ανακοίνωση της ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ για την επίμαχη δωρεά “ Όλα στο φως! “

Το Σάββατο 2 Απριλίου όταν ο Περιφερειάρχης κ. Θ. Καρυπίδης παραδεχόταν πως η δωρεά των 2.000 ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς είχε κατατεθεί στον προσωπικό του λογαριασμό, επικαλούνταν τη διαφάνεια.

Έκτοτε και έχοντας προφανώς συνειδητοποιήσει τι σημαίνει αυτή η παραδοχή άρχισε μια άκομψη και ανοίκεια προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών, τόσο απ΄ τον ίδιο όσο και απ΄ όσους άλλους άμεσους πολιτικούς του συνεργάτες, έχουν το δικό τους μερίδιο. Το τι σχέση έχει αυτό με τη διαφάνεια, ας μας το πει ο ίδιος.

Εμείς το μόνο που έχουμε να του πούμε είναι πως άγνοια Νόμου δεν επιτρέπεται ούτε σε απλό πολίτη, πολύ δε περισσότερο σε όσους ασκούν διοίκηση και διαχειρίζονται εξουσία. Οπότε θα έπρεπε να ξέρει πως όσες αποφάσεις και αν παρθούν απ΄ εδώ και πέρα η επίμαχη πράξη δε διαγράφεται και δεν αρχειοθετείται.

Στο ελληνικό κράτος υπάρχουν Νόμοι που καθορίζουν με σαφήνεια το πλαίσιο μέσα στο οποίο οφείλουν να κινούνται οι πράξεις και οι ενέργειες των αιρετών, ιδιαίτερα όσων ασκούν διοίκηση. Νόμοι που δεν ερμηνεύονται κατά το δοκούν ούτε αλλάζουν σύμφωνα με τα προτάγματα του καθενός.

Ας μην προσπαθεί, λοιπόν, να βρει εξιλαστήρια θύματα και λαμβάνοντας υπ΄ όψη του τη γνωστή φράση «αρχή άνδρα δείκνυσι», ας αναλάβει τις ευθύνες του, μήπως και περισώσει κάτι απ΄ την εικόνα που είχε διαμορφώσει προεκλογικά μέσω των κηρυγμάτων του για διαφάνεια κ.τ.λ. κ.τ.λ.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της δωρεάς, η υπόθεση πήρε πλέον το δρόμο της και αρμόδιοι να αποφανθούν είναι όσοι έχουν εκ του Νόμου τέτοιου είδους αρμοδιότητα και ευθύνη. Για μας μία πρέπει να είναι πλέον η εξέλιξη. Όλα στο φως. Για να λάμψει η αλήθεια.

Κλείνοντας, δεν μπορούμε να μην κάνουμε ένα ακόμα σχόλιο. Με το που πληροφορηθήκαμε το περασμένο Σάββατο τη δήλωση του κ. Καρυπίδη εμείς δηλώσαμε άφωνοι. Πέντε μέρες μετά κάποιοι άλλοι φαίνεται να έπαθαν… αφωνία, παρόλο που εκ του θεσμικού τους ρόλου όφειλαν να μιλήσουν. Όχι για μας. Αλλά για τους πολίτες που τους τίμησαν με την ψήφο τους.

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Περιφερειακή Σύμβουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Κάποιες απαραίτητες διευκρινήσεις

Η συνεδρίαση της 5ης Απριλίου της Οικονομικής Επιτροπής (ΟΕ) της Περιφέρειας για το θέμα της κατάθεσης της Δωρεάς της Τράπεζας Πειραιώς στον προσωπικό λογαριασμό της Περιφέρειας θα αποτελεί για πολλά χρόνια μνημείο γελοιοποίησης θεσμικών διαδικασιών.

Ο Περιφερειάρχης, έχοντας παραδεχθεί ότι ο λογαριασμός στον οποίο κατατέθηκε η Δωρεά της Τράπεζας Πειραιώς ήταν ο προσωπικός του λογαριασμός,  σήμερα τέσσερις μήνες σχεδόν μετά, υπό το βάρος το γεγονότων, προσπαθεί να φορτώσει τις ευθύνες σε υπηρεσιακούς παράγοντες,  οι οποίοι ουδεμία ανάμειξη είχαν.

Τη «δουλειά» ανέλαβε ο  Αντιπρόεδρος της ΟΕ και τ.Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κος Κεχαγιάς, ο οποίος έντεχνα απέκρυψε από τα μέλη της ΟΕ τον ιδιοκτήτη του λογαριασμού. Ακόμη χειρότερα στην προσπάθειά του να προσδώσει νομιμοφάνεια στην κατάθεση της δωρεάς στον λογαριασμό του κου Καρυπίδη, έφερε το θέμα στην ΟΕ όταν έπρεπε να γνωρίζει  ότι η διαχείριση προσωπικών λογαριασμών δεν αποτελεί αντικείμενο και αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής.

Η αποκάλυψη του μέλους της Ο.Ε κυρίου Κιοσέ, ότι άλλη Εισήγηση υπήρχε στο φάκελο της Ο.Ε στις 28.12.2015 και άλλη έδωσαν ως απάντηση στο ερώτημα του Συνδυασμού μας στις 31.4 2016 και αναγνώσθηκε στην προσυνεδρίαση της ΟΕ από την κυρία Καρυπίδου, αποτελεί πλέον ένα ακόμη στοιχείο εξαπάτησης των Περιφερειακών Συμβούλων τόσο του Συνδυασμού μας, όσο και των μελών της ΟΕ και θα προστεθεί στον σχετικό φάκελο.

Η φωνασκούσα Αντιπεριφερειάρχης αποδεικνύεται επίσης «συνεργός». Αντί όταν πήρε το ερώτημα του Συνδυασμού μας να το θέσει υπόψη της Διεύθυνσης για να ενημερωθεί για τον ιδιοκτήτη του λογαριασμού και άμεσα να κινήσει τις ελεγκτικές διαδικασίες, με δική της προσφυγή στην αρμόδια για τον έλεγχο Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έκρινε σκόπιμο να συγκαλύψει το θέμα.

Και χθες έχοντας μπερδέψει τα πάντα στο μυαλό της ζητούσε από την Διεύθυνση Οικονομικών της οποίας η ίδια είναι Προϊσταμένη Αρχή να την …..ελέγξει!!!

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria