Δημοσκόπηση: Βραχεία κεφαλή η ΝΔ – 4 στους 10 θέλουν ρήξη με τους δανειστές - OlaDeka

Δημοσκόπηση: Βραχεία κεφαλή η ΝΔ – 4 στους 10 θέλουν ρήξη με τους δανειστές

Προβάδισμα 3 μονάδων για τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου δίνει δημοσκόπηση της Kαπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Αρνητικά κρίνει η μεγάλη πλειονότητα την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, ενώ διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες σε κρίσιμα θέματα.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 18,4% (με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου, 27%), η ΝΔ το 21,4% (με αναγωγή, 31,4%), το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ποσοστό 6% (με αναγωγή 8,7%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,4% (με αναγωγή, στο 8%), το ΚΚΕ με 4,9%, (με αναγωγή στο 7,2%), η Ένωση Κεντρώων με 2,6% (με αναγωγή, 3,8%), οι ΑΝΕΛ το 2,5% (με αναγωγή στο 3,7%) και το Ποτάμι με 1,8% (με αναγωγή στο 2,7%).

Επτά στους δέκα συμμετέχοντες κρίνουν αρνητικά τη διαπραγμάτευση. Περίπου 4 στους 10 να πιστεύουν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να έρθει σε ρήξη εάν οι δανειστές δεν σεβαστούν τις κόκκινες γραμμές, 3 στους 10 θέλουν, ωστόσο, η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα ενώ το 26% εκτιμά πως η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί, ακόμη και αν πιεστεί η οικονομία.

Όσον αφορά στα μέτρα, το 46,3% δηλώνει πως εάν είναι σκληρά η κυβέρνηση θα πρέπει να τα περάσει το συντομότερο από τη Βουλή για να κλείσει η αξιολόγηση, ενώ ποσοστό 34,3% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria