ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΠΑΠΑΘΩΜΑ ΓΙΑ ΓΟΥΝΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ:"Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή να αναθεωρήσει" - OlaDeka

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΠΑΠΑΘΩΜΑ ΓΙΑ ΓΟΥΝΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ:”Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή να αναθεωρήσει”

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ ΓΟΥΝΑΣ

Αξιότιμοι Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σχετικά με το θόρυβο που δημιουργήθηκε στην τοπική κοινωνία της Καστοριάς και τον επαγγελματικό κλάδο των  γουνοποιών με την ανακοινοποίηση σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας περί Σχολικών Επισκέψεων από τον Περιφερειακό Δ/ντήΕκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας, τονίζουμε τα εξής:

Στην εν λόγω ανακοινοποίηση της σχετικής εγκυκλίου ο Περιφερειακός Δ/ντής μετέτρεψε τη φράση “συνιστάται η αποφυγή” σε “να αποτρέπεται” και θεώρησε ως ταυτόσημες έννοιες τα “εκτροφεία” με τους “χώρους αιχμαλωσίας”. Για τη σημειολογία του θέματος, το εκτροφείο είναι ο χώρος όπου εκτρέφονται ζώα, για συγκεκριμένο σκοπό και υπό αυστηρές και πιστοποιημένες συνθήκες. Τέτοιοι χώροι είναι τα πτηνοτροφεία, τα χοιροστάσια, τα βουστάσια, τα ιχθυοτροφεία, τα εκτροφεία γουνοφόρων. Αντίθετα, στους “χώρους αιχμαλωσίας” δηλαδή, τους ζωολογικούς κήπους, τα ζώα αποσπώνται βίαια από το φυσικό τους περιβάλλον, ώστε να αποτελέσουν δημόσιο θέαμα.

Συνεπώς θεωρούμε λάθος την ερμηνεία του Περιφερειακού Δ/ντήΔυτ. Μακεδονίας το οποίο γίνεται ακόμη πιο σοβαρό όταν, σε μια κρίσιμη εποχή, και στην ευαίσθητη ακριτική περιοχή της Ελλάδας, θέτει σε αναβρασμό την κυρίαρχη παραγωγική ομάδα, δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις. Καλούμε τον Περιφερειακό Δ/ντήΔυτ. Μακεδονίας, κ. Κωνσταντόπουλο, να αναθεωρήσει την ερμηνεία της αρχικής, υπουργικής εγκυκλίου με Αρ.Πρωτ.Φ.12/56/5440/Δ1/15-01-2016/ΥΠΠΕΘ.

Με Τιμή

Σουλτάνα Α. Παπαθωμά

Πολιτεύτρια ΑΝ. ΕΛ. Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria