Ρωσία: 62 νεκροί σε αεροπορική τραγωδία της Flydubai - OlaDeka

Ρωσία: 62 νεκροί σε αεροπορική τραγωδία της Flydubai

Κύπριος ο πιλότος

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην Κύπρο η είδηση ότι ο πιλότος του μοιραίου αεροπλάνου της Flydubai που κατέπεσε τα ξημερώματα στη νότια Ρωσία είναι κυπριακής καταγωγής.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας, ο πιλότος του αεροπλάνου, ήταν ο Κυπριακής καταγωγής Αρίστος Σωκράτους

Ο πιλότος ήταν ηλικίας μόλις 38 ετών, καταγόταν από τη Λεμεσό της Κύπρου, είχε σπουδάσει στην Oxford Aviation Academy και διέμενε εν ζωή στο Ντουμπάι.

Το Boeing 737-800, συνετρίβη στο αεροδρόμιο της πόλης Ροστόφ ον Ντον της νότιας Ρωσίας.

Νεκροί είναι και οι 62 επιβαίνοντες, επταμελές πλήρωμα και 55 επιβάτες.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήταν κάτοικοι της πόλης.

&NCS_modified=20160319123401&MaxW=640&imageVersion=default&AR-160318993 439323-flydubai-russia-crash 1036573947 BN-NE051_0319fl_P_20160319022324 BN-NE052_flydub_P_20160319045537 Flydubai-plane-crash

Μεταξύ των επιβατών 18 ήταν άνδρες, 33 ήταν γυναίκες και τέσσερα παιδιά.

Στο internet ανέβηκε βίντεο, στο οποίο καταγράφηκε η στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους

Μετά την συντριβή, το αεροπλάνο διαλύθηκε και τα συντρίμμια του εκσφενδονίστηκαν σε μια περίμετρο ενός χιλιομέτρου. «Το αεροσκάφος συνετρίβη στην αρχή του διαδρόμου προσγειώσεων και απογειώσεων του αεροδρομίου», δήλωσε ο επικεφαλής του Νότιου Περιφερειακού Κέντρου Έκτακτης Ανάγκης, Ίγκορ Όντερ. Τα μαύρα κουτιά εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου.

Εντολές Πούτιν

Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους αρμόδιους και ζήτησε να παρασχεθεί βοήθεια στους συγγενείς των θυμάτων. Εκπρόσωπος της επιτροπής ερευνών ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε ποινική έρευνα, με στόχο να διαπιστωθεί εάν υπήρξε παραβίαση της νομοθεσίας που προβλέπει τους κανόνες για την ασφάλεια των αεροπορικών μεταφορών. Όπως έγινε γνωστό, η Κυριακή ορίστηκε ως ημέρα εθνικού πένθους στη Ρωσία.

Ποιά είναι η Flydubai

Η Flydubai είναι αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, με έδρα το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Εκτελεί πτήσεις σε συνολικά 95 προορισμούς, εξυπηρετώντας τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη. Η Flydubai έγραψε στην σελίδα της στο facebook: «Η Flydubai με λύπη επιβεβαιώνει ότι το αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση FZ981 συνετρίβη κατά την προσγείωσης και ότι υπάρχουν θύματα ως αποτέλεσμα αυτού του τραγικού δυστυχήματος. Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι στις 18:20 GMT με προορισμό το Ροστόφ επί του Ντον. Το δυστύχημα συνέβη στο Ροστόφ επί του Ντον περίπου στις 00:50 GMT. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συλλέξουμε πληροφορίες το συντομότερο δυνατό. Αυτή την στιγμή οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους επιβάτες και το πλήρωμά μας, που επέβαιναν στο αεροπλάνο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε όσους επηρεάζονται από το δυστύχημα. Έχουμε κινητοποιήσει επί τόπου το προσωπικό εκτάκτων αναγκών και θα συνεργαστούμε στενά με τις αρχές. Θα παρέχουμε όσες πληροφορίες το συντομότερο και θα παρέχουμε επιπλέον πληροφορίες σε σταθερή βάση.

Update 2:flydubai regrets to confirm that flight FZ981 crashed on landing and that fatalities have been confirmed as a…

Δημοσιεύτηκε από flydubai στις Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Η συγκεκριμένη πτήση από το Ντουμπάι προς το αεροδρόμιο του Ροστόφ ον Ντον γίνεται δύο φορές την εβδομάδα και θεωρείται εξαιρετικά δημοφιλής.
Ιδρύθηκε το 2008 και διαθέτει 50 αεροσκάφη. Πέρυσι ταξίδεψαν με την συγκεκριμένη εταιρεία περί τα 9 εκατομμύρια επιβάτες. Στην σύντομη ιστορία της δεν έχει καταγραφεί άλλη αεροπορική τραγωδία, ενώ το αεροπλάνο ήταν ηλικίας πέντε ετών.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria