ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ποιοι βραβεύτηκαν

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας στην Καστοριά, το τριήμερο 25-27 Μαρτίου. Οι συμμετοχές των μελών του Φεστιβάλ, ξεπέρασαν τις 120, ενώ κοινή παραδοχή ήταν, το υψηλότατο επίπεδο τόσο των Σολίστ-Καθηγητών, όσο και των μαθητών που συμμετείχαν.

Συγκινητική στιγμή για την Μακεδονία, ήταν η πρώτη εμφάνιση των Κιθαριστικών Ορχηστρών Δυτ. Μακεδονίας & Καστοριάς, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση των Ισίδωρου & Γιούλας Αντωνίου αντίστοιχα, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του συνεδριακού κέντρου, Ε.ΔΗ.ΚΑ. Τις ορχήστρες διηύθυνε ο καταξιωμένος σε διεθνές επίπεδο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας, Βαγγέλης Μπουντούνης.

Συναυλίες στα πλαίσια του Φεστιβάλ έδωσαν, το κιθαριστικό ντουέτο των παγκοσμίου φήμης σολίστ, Στέλιου Γκόλγκαρη (Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών) και Μιχάλη Σουρβίνου (Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου), που εμφανίστηκε επίσης και σε σόλο ρεσιτάλ, το εξαιρετικό, μοναδικό για ελληνικά δεδομένα μουσικό σύνολο ArtGuitaristas, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Πέτρου Ρίστα

και ο «Θρύλος» του φλαμένκο στην Ελλάδα, σολίστ Σπύρος Τσιώλης. Το Φεστιβάλ λάμπρυνε με την παρουσία της, η διάσημη Ελληνίδα Σολίστ Μάρω Ραζή.

Στον Διαγωνισμό των Σολίστ του Φεστιβάλ το Ά Βραβείο, μοιράστηκαν, ο Καστοριανός κιθαριστής Νίκος  Καπατασίδης και ο Δημήτρης Στρίγκλος. Το ΄Β  Βραβείο κέρδισε, η Καστοριανή κιθαρίστρια Μαρία Μηταρά και το ΄Γ Βραβείο ο Σταύρος Παππάς. Έπαινοι δόθηκαν στην Νικολέτα Μηταρά, στον Βασίλη Μπαλτατζή και στον Σταύρο Παππά.

Στον Διαγωνισμό Ηλικίας μέχρι 17 Ετών, βραβεύθηκαν με Ά Βραβείο, η Καστοριανή Μαγδαληνή Καπατασίδου, με ΄Β  Βραβείο η Χρυσοβαλλάντια  Δρούγκα και με  ΄Γ Βραβείο ο Καστοριανός Νικόλαος Μπουρνούτος. Έπαινοι δόθηκαν στον Αθανάσιο Μάνου, στην Αλεξάνδρα Στεφοπούλου και στον Ισίδωρο Τσαλμίδη.

Στον Διαγωνισμό Ηλικίας μέχρι 13 Ετών, βραβεύθηκαν με Ά Βραβείο, η Καστοριανή Γεωργία Ευαγγελίδου, με ΄Β  Βραβείο η επίσης Καστοριανή Παναγιώτα Μπατσέλα και με  ΄Γ Βραβείο η Αναστασία Γεωργίου.

Στον Διαγωνισμό Κιθαριστικών Συνόλων Ηλικίας μέχρι 17 Ετών, βραβεύθηκαν με Ά Βραβείο, το Σύνολο της Ημαθίας,  με ΄Β  Βραβείο το Σύνολο της Καστοριάς και με  ΄Γ Βραβείο το Σύνολο του Ωδείου «Απόλλων» Καστοριάς. Έπαινος δόθηκε στο Σύνολο του Άργους Ορεστικού.

Στον Διαγωνισμό Κιθαριστικών Συνόλων Ηλικίας μέχρι 13 Ετών, βραβεύθηκαν με Ά Βραβείο, το Σύνολο της Καστοριάς,  με ΄Β  Βραβείο το Σύνολο της Βέροιας και με  ΄Γ Βραβείο το Σύνολο του Άργους Ορεστικού.

Στα Σεμινάρια του Φεστιβάλ δίδαξαν ο Στέλιος Γκόλγκαρης, ο Βαγγέλης Μπουντούνης, και ο Μιχάλης Σουρβίνος.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Ωδείο «Απόλλων», υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση, του Πέτρου Ρίστα  και την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Κος Αδαμόπουλος και ο Αντιπρόεδρος της Ε.ΔΗ.Κ.Α., Κος Τζίντζιφας.

ΓΚΟΛΓΚΑΡΗΣ-ΣΟΥΡΒΙΝΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΑΤΑΣΙΔΗΣ Ά ΒΡΑΒΕΙΟ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΑΤΑΣΙΔΗΣ Ά ΒΡΑΒΕΙΟ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΕ ΚΑΠΑΤΑΣΙΔΗ
ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΕ ΚΑΠΑΤΑΣΙΔΗ

 

ΑΠΟΝΟΜΗ Ά ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΣΕ ΣΤΡΙΓΚΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΑΤΑΣΙΔΗ, ΑΠΟ ΣΟΥΡΒΙΝΟ-ΡΑΖΗ-ΜΠΟΥΝΤΟΥΝΗ-ΓΚΟΛΓΚΑΡΗ
ΑΠΟΝΟΜΗ Ά ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΣΕ ΣΤΡΙΓΚΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΑΤΑΣΙΔΗ, ΑΠΟ ΣΟΥΡΒΙΝΟ-ΡΑΖΗ-ΜΠΟΥΝΤΟΥΝΗ-ΓΚΟΛΓΚΑΡΗ

 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΄Β ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΣΕ ΜΗΤΑΡΑ
ΑΠΟΝΟΜΗ ΄Β ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΣΕ ΜΗΤΑΡΑ

 

Οι διεθνούς φήμης  ‘Ελληνες κιθαριστές κκ. Γκόλγκαρης, Ραζή ,Μπουντούνης και Ρίστας με φόντο την Καστοριά
Οι διεθνούς φήμης ‘Ελληνες κιθαριστές κκ. Γκόλγκαρης, Ραζή ,Μπουντούνης και Ρίστας με φόντο την Καστοριά
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria