Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς: Ομόφωνη η απόφαση για το Αστυνομικό Μέγαρο και τον TAP - OlaDeka

Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς: Ομόφωνη η απόφαση για το Αστυνομικό Μέγαρο και τον TAP

Σε ήρεμο κλίμα διεξήχθη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς για τα δύο βασικά θέματα της ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου.και των ανταποδοτικών του TAP, αν και για το δεύτερο υπήρξαν αρκετές ενστάσεις τόσο από πλευράς αντιπολίτευσης όσο και από εκπροσώπους πολιτών που έδωσαν το “παρών” στη συνεδρίαση.

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το θέμα του Αστυνομικού Μεγάρου οι σύμβουλοι αποφάσισαν να εγκρίνουν την αλλαγή ρυμοτομικού σχεδίου, έτσι ώστε το δεύτερο οικόπεδο του Στρατοπέδου Μαθιουδάκη, που μέχρι πρότινος άνηκε στη ΔΕΥΑΚ, να παραχωρηθεί στο δημόσιο, απόφαση η οποία ελήφθη ομόφωνα, με αρκετά, ωστόσο, ερωτηματικά για τους λόγους που αυτή η διαδικασία δεν προχώρησε νωρίτερα.

Σε ό,τι δε αφορά το θέμα των ανταποδοτικών του ΤΑΠ, αρκετές ήταν οι ενστάσεις που κατατέθηκαν ως προς το γιατί είναι η Περιφέρεια ο …ενδιάμεσος φορέας, αντί να υπάρχει απευθείας επικοινωνία των δήμων με την εταιρία (κάτι για το οποίο οι δήμαρχοι είχαν διαμαρτυρηθεί στο παρελθόν), αλλά και για τα προτεινόμενα έργα αυτά κάθε αυτά. Ωστόσο, η εισήσηγη του δημάρχου υπερψηφίστηκε, τελικά, με κάποιες γραπτές ενστάσεις που κατατέθηκαν από πλευράς της μείζονος αντιπολίτευσης.

Η εισήγηση:

eisigisi-dhmarxou-tap-martios

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria