Αχιλλέας Ευαγγέλου: Οι οφειλές της ΕΔΗΚΑ στη ΔΕΗ είναι 260.000 ευρώ ! - OlaDeka

Αχιλλέας Ευαγγέλου: Οι οφειλές της ΕΔΗΚΑ στη ΔΕΗ είναι 260.000 ευρώ !

Για αυτό κόπηκε το ρεύμα

Η εντολή δόθηκε από την Αθήνα. Κάτι άλλο κρύβεται από πίσω – Πολλοί θέλουν να κλείσουν την ΕΔΗΚΑ. Από τότε που ξεκινήσαμε τη λειτουργία της εταιρίας με τον Κωδικό ξεκίνησε αυτός ο πόλεμος»

Την πληροφορία ότι  είναι χωρίς ρεύμα η ΕΔΗΚΑ επιβεβαίωσε, μιλώντας στη ΣΕΝΤΡΑ, ο πρόεδρος της ΕΔΗΚΑ, Αχιλλέας Ευαγγέλου, τονίζοντας, ωστόσο, πως «κάτι άλλο κρύβεται από πίσω», καθώς όπως υποστήριξε, στην ΔΕΗ έχει κατατεθεί η απόφαση δικαστηρίου για το ποσό των 300.000 ευρώ από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ως εγγύηση για την πληρωμή των οφειλών, έως ότου η τράπεζα εκχωρήσει τα εν λόγω κεφάλαια, βασιζόμενη στις δικαστικές αποφάσεις. Η εντολή, μάλιστα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΔΗΚΑ, για τη διακοπή του ρεύματος δόθηκε από την Αθήνα, ενώ από την πλευρά της εταιρίας θα κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Το ποσό των οφειλών της ΕΔΗΚΑ προς τη ΔΕΗ ανέρχεται στις 260.000 ευρώ, το οποίο συσσωρεύτηκε τα τελευταία χρόνια, ενώ όταν ανέλαβε ο κ. Ευαγγέλου ήταν στις 148.000 ευρώ.

«Τα τελευταία δύο χρόνια, ουσιαστικά, η εταιρία δεν είχε δουλειά με αποτέλεσμα να αυξηθεί το ποσό, παρά το ό,τι είχα καταφέρει να το φτάσω στις 30.000 ευρώ, από τις 148.000 που υπήρχαν όταν ανέλαβα. Πληρώνουμε, όμως, πάγια για 35.000 τ.μ., παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε μόνο τα 5.000 τ.μ.», σημείωσε ο κ. Ευαγγέλου.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του προσωπικού που είναι απλήρωτο για περισσότερο από ένα χρόνο, με κάποιους από αυτούς να έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, ο κ. Ευαγγέλου σημείωσε πως επίσης θα βρεθεί μία λύση, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση των υπαλλήλων με τη διοίκηση της Εταιρίας, παρουσία του δικηγόρου τους, έτσι ώστε να πληρωθούν, να αποζημιωθούν και να φύγουν από την Εταιρία. «Αυτοί τη στιγμή , οι υπάλληλοι που έχουν προχωρήσει στην επίσχεση εργάζονται αλλού και πληρώνονται από εκεί, πληρώνονται όμως και από την εταιρία», υποστήριξε.

Ο κ. Ευαγγέλου  επίσης άφησε αιχμές για πρόσωπα που θέλουν να βάλουν …λουκέτο στην εταιρία.

«Πολλοί θέλουν να κλείσουν την ΕΔΗΚΑ. Η εταιρία, όμως, έχει περιουσιακά στοιχεία τα οποία ανέρχονται σε 2.500.000 ευρώ, ενώ χρωστά περίπου 1.000.000 ευρώ. Δεν μπορούμε να κλείσουμε μία τέτοια εταιρία. Κάποιοι, όμως, δημιουργούν προβλήματα καθημερινά. Είναι δύο –τρεις «μεγάλοι» και προσπαθούν να μαζέψουν τα παλτά των μικρών γουνοποιών για να τα πουλάνε οι ίδιοι. Για αυτό γίνεται αυτός ο πόλεμος στην εταιρία. Από τότε που ξεκινήσαμε τη λειτουργία της εταιρίας με τον Κωδικό ξεκίνησαν όλα αυτά», τόνισε.

Γιάννα Λούσιου

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria