ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Ο Γ.Γ. του ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ.Ιωάννης Παντής μιλά για αρχιτεκτονική, Δημητρακόπουλο και Αδαμόπουλο ! - OlaDeka

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ο Γ.Γ. του ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ.Ιωάννης Παντής μιλά για αρχιτεκτονική, Δημητρακόπουλο και Αδαμόπουλο !

«Αυτό που έγινε με την Αρχιτεκτονική ήταν ένα έγκλημα!»

Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε στο oladeka.com ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ.  Ιωάννης Παντής. Μας μίλησε -δίνοντας είδηση- για την αρχιτεκτονική, τη γούνα, τον Δημητρακόπουλο και τον Αδαμόπουλο…

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ – «ΘΑ ΕΡΘΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

«Αυτό που έγινε με την Αρχιτεκτονική ήταν ένα έγκλημα! Ανακοινώθηκε, προχώρησε, άλλαξε, πήγαινε από εδώ, πήγαινε από εκεί το τμήμα Αρχιτεκτονικής, για το οποίο πρέπει να βρούμε μία λύση. Αυτό το οποίο γίνεται, είναι ότι στο πλαίσιο του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την παιδεία, ένα από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε είναι ο ενιαίος χώρος έρευνας εκπαίδευσης σε περιφερειακό επίπεδο.

Άρα αυτό που ανοίγει σαν συζήτηση, είναι να δούμε εδώ στο χώρο σας πως θα διαμορφωθεί αυτός ο χώρος έρευνας και εκπαίδευσης. 

Επειδή δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί οι συζητήσεις, δεν μπορούμε ακόμη να πούμε τίποτα, αυτό που όμως μπορούμε να πούμε και είναι είδηση, είναι ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού για την Ανώτατη Εκπαίδευση κας Σίας Αναγνωστοπούλου,  η οποία θα έρθει μαζί με μένα και με αρμόδιο κλιμάκιο και θα συζητήσουμε το θέμα. Εκεί θα υπάρξει μία σύσκεψη για το θέμα, που εμείς θα συγκαλέσουμε και εκεί θα δούμε όλες τις δυνατότητες και όλες τις προοπτικές».

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΜΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ» ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΜΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ ΓΟΥΝΟΦΟΡΩΝ ΖΩΩΝ

«Η κυβέρνηση η δική μας και αυτό είναι γνωστό, για αυτό που ονομάζουμε παραδοσιακή επιχειρηματικότητα, παραδοσιακές εργασίες, ή παραδοσιακά επαγγέλματα είμαστε πάντα υπέρ. Εμείς στο πλαίσιο της εθνικής ανασυγκρότησης που θα αφορά στην οικονομία, θα δώσουμε ιδαίτερο βάρος και να το ξέρετε στην παραδοσιακή οικονομία, σε παραδοσιακά επαγγέλματα και σε παραδοσιακές δραστηριότητες.

Επομένως κάτι που είναι ιδιαίτερο για την περιοχή σας, για αιώνες πλέον, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, να μην μείνει και να μην ενισχυθεί κιόλας θα σας έλεγα εγώ, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουμε την τοπική ιδιαιτερότητα και μ΄αυτόν τον τρόπο την τοπική παραγωγή.

Τώρα για το ζήτημα που προέκυψε, γιατί το γνωρίζω, είναι ότι υπήρξε στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μια οδηγία στους μαθητές, να μην επισκέπτονται – γενική ήταν η οδηγία όμως και αφορούσε σε όλη την Ελλάδα-  να μην επισκέπτονται χώρους αιχμαλωσίας και βασανισμού ζώων. Αυτό είναι σε άμεση συνάφεια με τις οδηγίες που έχουν σταλεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή οι παιδικές ψυχές, καλό είναι να μη βλέπουν φυλακισμένα και ταλαιπωρημένα ζώα.

Για αυτό κιόλας, θα ξέρετε ότι υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα σε όλο τον κόσμο, να σταματήσουν οι επισκέψεις σε ζωολογικούς κήπους όπου είναι φυλακισμένα τα ζώα. Σας βάζω το θέμα γιατί αυτό είναι γενικό. Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή μπαίνει ένα ζήτημα και κυρίως κανένα ζήτημα να εξειδικευθεί περαιτέρω η οδηγία αυτή, ισχύει η γενική της αρχή και δεν έχουμε κανένα λόγο να εξειδικεύσουμε περαιτέρω την οδηγία αυτή.

Άρα λοιπόν ακολουθούμε ότι σε όλη την Ελλάδα και θα σας έλεγα κι όλας, ότι στο πλαίσιο της παραδοσιακής οικονομικής ανάπτυξης και οικονομίας, καλό είναι και τα παιδιά στην Καστοριά, να γνωρίζουν τον ιδιαίτερο ρόλο που έπαιξε όλη αυτή η παραδοσιακή διαδικασία της γούνας, και για την περιοχή και για την Ελλάδα γενικότερα.

Όσον αφορά στο θέμα Δημητρακόπουλου δεν θέλω να μείνω σε προσωπικές απόψεις, σας είπα την άποψη της κυβέρνησης, την επίσημη άποψη της κυβέρνησης η οποία είναι αυτήν που θα υπάρξει και θα εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα».

 

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ (Εδώ)

«Να σας πω εγώ κάτι, είμαστε σε μία περίοδο -όχι μόνο στην Ελλάδα- αλλά και στην Ευρώπη όπου ο δημόσιος λόγος μας πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικός. Θα έλεγα λοιπόν, ας σταματήσουμε τις καταγγελίες και ας δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό αυτού του τόπου.

Όλα τ άλλα είναι διάφορα πράγματα τα οποία δεν θα ήθελα ούτε καν να τα σχολιάσω».

 

Πέτρος Σμιξιώτης

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria