Hong Kong 2016 - Επίσημη ενημέρωση του διοργανωτή: 25% μειωμένη επισκεψιμότητα - OlaDeka

Hong Kong 2016 – Επίσημη ενημέρωση του διοργανωτή: 25% μειωμένη επισκεψιμότητα

Οι Κινέζοι τρομοκρατημένοι από την εξαφάνιση των Ρώσων και από τα επερχόμενα τσιπ ξεπουλούσαν με 300 δολάρια τα βιζόν!

Το ανακοίνωσε επίσημα η διοργανώτρια αρχή. 25% μειωμένη ήταν η επισκεψιμότητα στη φετινή διεθνή έκθεση γούνας του Hong Kong.

Κι όταν αυτό ανακοινώνεται από επίσημα χείλη και δεδομένου του ότι ήδη πέρσι η πτώση ήταν μεγάλη, καταλαβαίνει κανείς το σκοτεινό σημείο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η γούνα διεθνώς. Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι τα κενά (ακάλυπτοι χώροι που δεν ενοικιάσθηκαν) ήταν εμφανώς περισσότερα από κάθε άλλη φορά.

Σήμερα από τις 12:00 το μεσημέρι ο κυρίαρχος ήχος που διαπερνούσε τις αίθουσες του εκθετηρίου ήταν εκείνος της ταινίας ασφαλείας που χρησιμοποιούσαν οι εκθέτες για το πακετάρισμα.

Στις 12:00 λοιπόν η έκθεση τελείωσε. Η αυλαία έπεσε με κακούς οιωνούς και μηνύματα. 20 με 30 παλτό φαίνεται να είναι ο μέσος όρος των πωλήσεων για τους περισσότερους Έλληνες εκθέτες. Κάποιοι άλλοι πούλησαν περισσότερα με τιμές που δεν θα θέλατε καν να ακούσετε. Όταν δηλαδή πωλούνται sable σε τιμές βιζόν, καταλαβαίνει ο αναγνώστης το τι έγινε…

Γράψαμε χθες ότι οι γουναράδες “σκότωναν” το εμπόρευμα τους. Αυτό ξεκίνησε φυσικά από τους Κινέζους οι οποίοι έχοντας τεράστια στοκ, βλέποντας τον κατήφορο της έκθεσης και έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους τα επερχόμενα τσιπάκια στη Ρωσική αγορά, λειτούργησαν ως Γιαπωνέζοι καμικάζι. Αμερικανοί που πέρσι αγόρασαν από Έλληνες, φέτος τους πέταξαν ένα “sorry” εξηγώντας τους ότι ψώνισαν από Κινέζους που πουλούσαν με 300- 400 δολάρια βιζόν! Οι Έλληνες εκθέτες είπαν για αυτούς: “Ήρθαν, χαιρετηθήκαμε και αποχαιρετηθήκαμε!”

Σε πολλά Κινέζικα περίπτερα κρεμάστηκαν επιγραφές με τις λέξεις “ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ” και “ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ”. Ολοκαύτωμα!

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί βέβαια είναι ότι οι τρεις Έλληνες του 3ου ορόφου που φιλοξενεί χονκολέζους εκθέτες – επιχειρηματίες υψηλού επιπέδου αλλά και τους λεγόμενους “σοβαρούς” επισκέπτες – πελάτες, τα πήγαν σαφώς καλύτερα σύμφωνα με πληροφορίες του oladeka.com.

Εκεί όμως δεν έπαιξε ρόλο μόνο ο όροφος αλλά και οι προδιαγραφές που τηρούσαν οι επιχειρηματίες. Η μεθοδική και μεγάλου φάσματος έρευνα και αξιοποίηση των ευρημάτων της, αντικατοπρίστηκε σε ανάλογα χαρακτηριστικά προϊόντων και εν τέλει ζήτησης και πωλήσεων. Όταν η αγορά είναι έρμαιο των λυσσασμένων κυμάτων κρίσης η ζήτηση γίνεται μικρή και πολύ εκλεκτική.

Ακόμη και έτσι όμως, αυτές οι λιγοστές εξαιρέσεις ίσως να αποτελούν και τη μικρή ελπίδα για τη γούνα γενικά, λαμβάνοντας θέση “φάρου” για τους υπόλοιπους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Βρισκόμαστε εν μέσω μιας από τις μεγαλύτερες -αν όχι της μεγαλύτερης- κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκθέτες και ενδιαφερόμενοι αυτή την ώρα βρίσκονται σε αεροπλάνα και αεροδρόμια με προορισμό την πατρίδα τους ή το Μιλάνο το οποίο έχει σειρά.

Το oladeka.com θα βρίσκεται στις επάλξεις για τη δική σας ενημέρωση…

Καλή τύχη σε όλους!

Πέτρος Σμιξιώτης

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria