Σύλλογος Αιμοδοτών Καστοριάς: Προκλητική αδιαφορία και εμπαιγμός για τις θέσεις στάθμευσης - OlaDeka

Σύλλογος Αιμοδοτών Καστοριάς: Προκλητική αδιαφορία και εμπαιγμός για τις θέσεις στάθμευσης

Σας  ενημερώνουμε  για την αδυναμία λειτουργίας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς εξαιτίας προβλημάτων που δημιουργούν θεσμικοί και εξωθεσμικοί παράγοντες της πόλης μας.

Συγκεκριμένα  , αν και σύμφωνα με την υπ` αριθμόν 306/2013 απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Καστοριάς έχουν παραχωρηθεί προς χρήση τέσσερις θέσεις στάθμευσης για την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τον Σύλλογό μας στον κλειστό χώρο στάθμευσης επί της οδού Αθανασίου Διάκου (μπροστά από τα γραφεία του Συλλόγου μας), η απόφαση αυτή ουδέποτε εφαρμόσθηκε με υπαιτιότητα των ιδιοκτητών TAXI που σταθμεύουν στον ίδιο χώρο, και ενίοτε έχουν απειλητική συμπεριφορά απέναντί μας.

Σκοπός της παρούσας ενημέρωσης είναι να καταγγείλουμε την προκλητική αδιαφορία , τον εμπαιγμό και την μεροληπτική στάση , η οποία γεννά πολλά ερωτηματικά για τους λόγους που μια εκλεγμένη δημοτική αρχή αρνείται να εφαρμόσει επίσημη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει παρανόμως το έργο του Συλλόγου μας επ` ωφελεία του Σωματείου ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Καστοριάς. Άλλωστε διεκδικούμε τις θέσεις για την εξυπηρέτηση του συνανθρώπου μας που να μπορεί εύκολα να βρίσκει πρόσβαση.

Απευθυνθήκαμε κατ` επανάληψη σε όλα τα αρμόδια όργανα  του Δήμου (κ. Δήμαρχο , κ. Πρόεδρο του Δ.Σ.  , κ. αρμόδιο Αντιδήμαρχο κλπ) αλλά δυστυχώς εισπράξαμε μόνο αδιαφορία και υποσχέσεις.

Υποβάλλαμε 5 αιτήσεις προς την Δημοτική αρχή —-( οι οποίες είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερομένου )—-  επικοινωνήσαμε πολλάκις με όλους τους αρμοδίους, μία φορά μάλιστα επισκεφθήκαμε τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο στο γραφείο του ,χωρίς τελικά κάποιο αποτέλεσμα.

Εύλογα δημιουργούνται τα παρακάτω ερωτήματα ως προς την σκοπιμότητα αυτής της στάσης της Δημοτικής  Αρχής:

1)Γιατί δεν εφαρμόζεται η απόφαση;

2)Γιατί ο Δήμος αρνείται να δώσει μία έστω απάντηση στις  5 —- επίσημα πρωτοκολλημένες και καταχωρημένες —-  αιτήσεις μας;  (Οι  συγκεκριμένες αιτήσεις είναι στη διάθεσή σας)…

3)Γιατί μας εμπαίζει ο Δήμος — αν και ο  κ. Δήμαρχος κ. Αγγελής κατά την επίσκεψη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας  μάς δήλωσε ότι αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματός και μας υποσχέθηκε άμεση ικανοποίηση, και εφ’ όσον

η απόφαση υπ` αριθμ. 306/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς βρίσκεται εν ισχύ , είναι σαφής , δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση και είναι εκτελεστή.

Κύριοι   ο Σύλλογός μας —–(με 1820 ενεργά μέλη στην Καστοριά και 150 στην Νεάπολη) συμπλήρωσε πέρσι 30 χρόνια λειτουργίας  και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο —σήμερα αντιμετωπίζει πρόβλημα λειτουργίας με την παρεμπόδιση στάθμευσης στις δικαιούμενες – παραχωρημένες θέσεις με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες εθελοντικές αιμοδοσίες.

Για τον λόγο αυτό και μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας σας δηλώνουμε ότι εάν εντός 5 ημερών δεν εφαρμοσθεί η απόφαση της υπ` αριθμ. 306/2013 του Δ.Σ. του Δήμου Καστοριάς, θα ανασταλεί  επ` αόριστο η λειτουργία του  Συλλόγου μας με υπαιτιότητα του Δήμου Καστοριάς και θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

 

 

Το Δ.Σ.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria