Στο Σύνταγμα και οι Καστοριανοί αγρότες - OlaDeka

Στο Σύνταγμα και οι Καστοριανοί αγρότες

Την «απόβασή» τους στην πρωτεύουσα αποφάσισαν και οι Καστοριανοί αγρότες που «συμπλέουν» με τα 68 μπλόκα αγροτών και από κοινού αναμένεται να παραστούν στηνΑθήνα και να «στρατοπεδεύσουν» από την Παρασκευή, όπως έχουν προαναγγέλλει, στην πλατεία Συντάγματος, αλλά όχι μόνιμα λόγω και της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης που χωρίζει την Καστοριά από την Αθήνα όπως δήλωσε και ο κ. Θωμάς Μάνος πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καστοριάς και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτών στη Δυτική Μακεδονία.

Παράλληλα, οι αγροτικοί Σύλλογοι της Καστοριάς στην Γενική Συνέλευση  που πραγματοποιήθηκε στον κόμβο της Εγνατίας οδού στο Άργος Ορεστικό αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κάθοδό τους στην Αθήνα την Παρασκευή ( 12/2 ) στο συλλαλητήριο που αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση της Νίκαιας την περασμένη Κυριακή, αλλά δίχως τα τρακτέρ κάτι που είναι λογικότατο καθώς χρειάζεται μεγάλο κόστος για την κάθοδο , αλλά και η χιλιομετρική απόσταση είναι πολύ μεγάλη.

Το βάρος της καθόδου των τρακτέρ όπως τόνισε ο κ. Μάνος θα το επωμιστούν αυτή τη φορά οι αγρότες της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδος , όπως αντίστοιχα είχαν επωμιστεί οι αγρότες της Βορείου Ελλάδος για τα εγκαίνια της εκθέσεως της Agrotica στη Θεσσαλονίκη πριν μερικές εβδομάδες.

Οι αγρότες της Καστοριάς θα μετακινηθούν στην πρωτεύουσα με λεωφορεία και θα δώσουν ένα βροντερό «παρών» στην μεγάλη κινητοποίηση της Παρασκευής στο Σύνταγμα, όπως αποφάσισαν οι εκπρόσωποι όλων των αγροτικών Συλλόγων στη Νίκαια, κάτι όμως που για να γίνει πρέπει οι αγρότες να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο μπλόκο της Καστοριάς για το αν επιθυμούν ή όχι την κάθοδό τους για να υπάρξει ο σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός.

‘’ Υπάρχει μια θετική άποψη προς την κατεύθυνση να κατεβούμε στο Σύνταγμα ‘’ , τόνισε ο κ. Μάνος για να συνεχίσει κάνοντας αναφορά στο τι αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση των Αγροτών του Ν. Καστοριάς ‘’.

Αποφασίστηκε να συμμετέχουμε ως μπλόκο Καστοριάς στην κινητοποίηση της Παρασκευής στην Αθήνα και όποιοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να έρχονται από το μπλόκο μας στον κόμβο στο Άργος Ορεστικό και να δηλώνονται.

Απλά ίσως υπάρχει μια διαφοροποίηση στον χρόνο που θα παραμείνουμε στην Αθήνα γιατί είμαστε από μακριά και δεν υπάρχει η δυνατότητα της διανυκτέρευσης απλά θα πάμε να συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο και αργά τη νύχτα θα επιστρέψουμε στην περιοχή μας. Αυτό θα το αποφασίσουμε ανάλογα με το πόσα άτομα θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για κάθοδο στην Αθήνα. Αν δεν συμπληρώσουμε τον ικανό αριθμό για ένα λεωφορείο θα συνεννοηθούμε και με τις κοντινές περιοχές των μπλόκων Νεάπολη, Πολύμυλο κ.α. για να πάμε όλοι μαζί συγκροτημένα και να επιστρέψουμε όλοι μαζί.’’

Πηγή

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria