Ο Άδωνις «ξέφυγε» προς το κέντρο - OlaDeka

Ο Άδωνις «ξέφυγε» προς το κέντρο

Ο Άδωνις, ο Παπασταύρου, ο Πρετεντέρης και τα hot spots

Ποιος θα το έλεγε, ο άνθρωπος που βρέθηκε στη ΝΔ ως το ακροδεξιό άνοιγμα του τότε κόμματος του Σαμαρά, ο Άδωνις Γεωργιάδης, σήμερα θα ήταν ο ντελάλης που θα πουλά την πραμάτεια της ΝΔ προς το Ποτάμι. Όχι ότι το Ποτάμι είναι ένα κόμμα που έχει κεντρώες πολιτικές κατευθύνσεις με στελέχη όπως τηλεοπτικός Θεοδωράκης, ο Σκυλακάκης, ο Δήμου, η Λυμπεράκη, ο Θεοχάρης, ωστόσο κάποιοι όπως ο Λυκούδης και ο Ψαριανός, δημιουργούν μία αριστερή σύγχυση… Και ο Άδωνις πρέπει να ξεζέψει από τη ακροδεξιά φοράδα και να ανέβει σε αυτή της πολιτικής συναίνεσης…Αντιπρόεδρος είναι τώρα! Τι να κάνεις, για τις ανάγκες του νέου του ρόλου! Μήπως θα δούμε και τον Βορίδη να κρατά αφίσες του «ΠΑΜΕ»; Γιατί όχι ακτιβισμός είναι και αυτός! Στα άκρα να ‘ναι και ότι να ‘ναι.

Τα σκάνδαλα και οι σκελετοί δεν τον αφήνουν να κάνει τις «μεταρρυθμίσεις»

Αυτός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλλον γκαντέμης είναι… Και όχι λόγω του επιθέτου του, αλλά λόγων των προσωπικών επιλογών του. Ήθελε ως αφεντικό του πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ τον έμπιστό του τον Νίκο Γεωργιάδη και σκάει το σκανδαλάκι με την κατηγορία για απεχθή σεξουαλικά αδικήματα… για τον φίλο του. Και πάνω που έστηνε με αξιοκρατικά κριτήρια το κόμμα της Συγγρού (με συνεργάτες του πολιτικού του γραφείου) σκάει και το άλλο σκάνδαλο με τον γνωστό Παπασταύρου της Λίστας Λαγκάρντ. Τον συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά που παρακαλούσε ο πρώην Πρωθυπουργός να έχει δέκα σαν και δαύτον η Ελλάδα… ίσως γιατί έτσι θα λυνόταν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας λόγω των προστίμων που θα πλήρωναν οι Παπασταύροι για παράνομη έξοδο των εκατομμυρίων τους στο εξωτερικό. Και που κολλάει ο Παπασταύρου με τον Μητσοτάκη; Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Επικαίρων» έκανε δουλειές μαζί με τη σύζυγό του νέου Προέδρου την κυρία Μαρέβα και για αυτό σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο Σαμαράς στήριξε τον Μητσοτάκη… γιατί ήταν συνέταιροι εξ αγχιστείας… Αυτό κι αν είναι γκαντεμιά… Άντε να δούμε ποιον άλλο σκελετό θα βγάλει αυτός ο Σαμαράς… Μαθαίνουμε πως το παλιό παρεάκι της Σαμαρικής Συγγρού, ξαναμαζεύεται γύρω από το νέο Πρόεδρο ως ειδήμονες στη διακυβέρνηση, τώρα που πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αγωνιούμε για το πως θα ταιριάξουν τα χνώτα τους με την Ντόρα, καθώς ήταν πρωτεργάτες στον πολιτικό λιθοβολισμό της… όλοι εκεί τώρα για νέες δόξες.

Ο Πρετεντέρης εκπροσωπεί τον Σημιτισμό που θέλει να ξανα-κυβερνήσει

Χάνει την υπομονή του ο Πρετεντέρης με την περίπτωση του Κ. Μητσοτάκη. Του θυμίζει διαρκώς πως πρέπει να βγάλει το καπέλο του μεταρρυθμιστή της ΝΔ και να γίνει πιο κυβερνητικός. Επίσης του τραβάει το αυτί και ζητά να γίνει πιο οξύς στην αντιπολίτευσή του και να παύσει να περιμένει τη νομοτελειακή πτώση της κυβέρνησης. Κατά τον Πρετεντέρη ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να γίνει και λίγο ηγέτης που θα εμπνεύσει… γιατί η πτώση της κυβέρνησης δεν σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει εύκολα τις επόμενες εκλογές… Όσο και αν οι Πρεσβείες έχουν κουραστεί με τον Αλέξη (λέμε εμείς).

Και αν το διατυπώνει το ίδιο και με το δικό του τρόπο ο Σημιτικός Πρετεντέρης κάτι θα ξέρει. Οι σύμβουλοι του Κ. Μητσοτάκη που έχουν τα μάτια τους στραμμένα στα απομεινάρια του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ (Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοϊδη κ.α.) γιατί υποτιμούν όσα λέει ο δημοσιογράφος του Megaλου καναλιού; Δεν τον θέλουν άραγε ως κουμπάρο, όταν ανακοινωθεί πρωτοκλασσάτος του “Σκανδάλου του Χρηματιστηρίου” και του “Λεφτά Υπάρχουν”, στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ;

Έχει εγκαταλείψει η ΝΔ την «άρνηση» για τα hot spots;

Εντύπωση προκαλεί η χαλαρή στάση της ΝΔ σχετικά με την κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων στην πατρίδα μας, τη στιγμή που η Τουρκία ΚΑΙ λεφτά παίρνει ΚΑΙ τίποτα δεν κάνει. Ταυτόχρονα η Ελλάδα εμφανίζεται διεθνώς ως η χώρα που αμελεί να φυλάξει σωστά τα σύνορα της Ευρώπης… και για αυτό η ΝΔ δεν κάνει κάποιο διάβημα διαμαρτυρίας στα αδελφά κεντροδεξιά κόμματα που …κυβερνούν την Ευρώπη.
Η τελευταία επίσημη εικόνα που είχαμε, είναι ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε αρνηθεί τα hot spots και τις κοινές περιπολίες με τους Τούρκους στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΕΛΚ στη Μαδρίτη, παρουσία Μέρκελ και Σαρκοζί. Με τον Σαρκοζί να συμφωνεί με αυτή τη θέση… και με την Μέρκελ να καταγράφει την άρνηση της Ελληνικής αξ. Αντιπολίτευσης. Άραγε τι άλλαξε στη ΝΔ και δεν αντιδρά για αυτό το ζήτημα που είναι πηγή κοινωνικών αναταραχών; Και άλλη μία οικονομική πληγή στις τόσες που έχει; Μήπως η ΝΔ σταμάτησε να μιλά «Γαλλικά» και μιλά καλύτερα τα Γερμανικά;

Τάνια Πέλερη
Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria