ΕΟΓ: ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΟΥΝΑΣ - OlaDeka

ΕΟΓ: ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΟΥΝΑΣ

Τι περιελάμβανε ο φάκελος που καταθέτηκε

KOSMIDHS

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας,  με τον Πρόεδρο αυτής κ. Δημήτριο Κοσμίδη και του Οικονομικού Συμβούλου κ. Νίκου Ρίζου,  στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ανάκτησης της Διεθνούς Ανταγωνιστικότητας του κλάδου, ολοκλήρωσε στις 19-2-2016, τις επαφές με όλα το πολιτικά κόμματα της Βουλής των Ελλήνων.  Κατατέθηκε ολοκληρωμένος φάκελος που περιλάμβανε τους άξονες :

Επαναφορά των φορολογικών, ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών  προνομίων της θεσμοθετημένης βιοτεχνικής ζώνης, όπως σήμερα ισχύει με βάση τον Ν 1567/1985, της Δ . Μακεδονίας.

Τις προτάσεις του κλάδου για την προστασία των προϊόντων γούνας ενόψει των επικείμενων  εμπορικών συμφωνιών : Ε.Ε – ΗΠΑ, συνθήκη TTIP, και Ε.Ε – Κίνας.

Τις προτάσεις για την ανάπτυξη των διμερών εμπορικών συναλλαγών και επενδύσεων  Ελλάδος – Ρωσίας.

Την ένταξη – ανακήρυξη του κλάδου στα άυλα πολιτιστικά αγαθά της UNESCO.

Παράλληλα, υπέβαλε τις προτάσεις στον Γ.Γ Στρατηγικών &Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Λόη Λαμπριανίδη, για την ένταξη του κλάδου στον αναπτυξιακό νόμο και στο ΕΣΠΑ, και  τις συνεργασίες των επιχειρηματικών βιοτεχνικών μονάδων σε κοινές δράσεις, που δεν είναι αποκλειστικά του δευτερογενούς τομέα   (άξονας 7 αλυσίδα αξίας – τοπικά ολοκληρωμένα συστήματα).

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας ολοκλήρωσε τις συναντήσεις της με την κ. Μαρία Σπυράκη,  Ευρωβουλευτή της ΝΔ, και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria