Δημοτικά Νέα: Ο δήμος Καστοριάς συνεχίζει το κυνήγι ...μαγισσών!!! - OlaDeka

Δημοτικά Νέα: Ο δήμος Καστοριάς συνεχίζει το κυνήγι …μαγισσών!!!

Δείτε πώς σχολίασε το dimotikanea.gr την “απάντηση” του δήμου Καστοριάς προς τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών για τις θέσεις πάρκινγκ:

Ευαισθησίες & διακρίσεις του Δήμου Καστοριάς

«Ο Δήμος Καστοριάς, έχει ενημερώσει την Τροχαία» αναφέρει …απολογητικό δελτίο τύπου του Δήμου Καστοριάς, που προτιμά να ρίχνει ευθύνες σε τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έπειτα από καταγγελίες δημοτών…

Όλα ξεκίνησαν… «μετά την συνεχή παραπληροφόρηση των δημοτών Καστοριάς από μερίδα των ΜΜΕ και με αφορμή την αλλοίωση της πραγματικότητας, σε ότι έχει σχέση με το θέμα στάθμευσης των οχημάτων στο προαύλιο γραφείων των Εθελοντών Αιμοδοτών & πιάτσας ταξί της πόλης, μετά την καταγγελλόμενη δήθεν αδιαφορία του Δήμου Καστοριάς, η Δημοτική Αρχή ενημερώνει ότι με σχετικό έγγραφο, ο Δήμαρχος Καστοριάς έχει πληροφορήσει την Τροχαία Καστοριάς για την ισχύ της» αναφέρει η ανακοίνωση και …όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!

Η πραγματικότητα ωστόσο εστιάζεται αλλού και για το λόγο αυτό παρατίθεται αυτούσια η καταγγελία των Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς, για να αντιληφθείτε την υποτιθέμενη «παραπληροφόρηση» κατά την προσφιλή συκοφαντική τακτική της Δημοτικής Αρχής Καστοριάς, που συνεχίζει «το κυνήγι μαγισσών»…

Σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε ο Στέλιος Πουλιώνης εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς, ενημερώνει για την αδυναμία λειτουργίας του Συλλόγου, εξαιτίας προβλημάτων που δημιουργούν «θεσμικοί και εξωθεσμικοί» παράγοντες της Καστοριάς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 306/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καστοριάς έχουν παραχωρηθεί προς χρήση τέσσερις θέσεις στάθμευσης για την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς, στον κλειστό χώρο στάθμευσης επί της οδού Αθανασίου Διάκου, μπροστά από τα γραφεία του Συλλόγου. Η απόφαση αυτή όμως, ουδέποτε εφαρμόσθηκε με υπαιτιότητα των ιδιοκτητών ταξί, όπως αναφέρει ο κ. Πουλιώνης, που σταθμεύουν στον ίδιο χώρο και ενίοτε έχουν απειλητική συμπεριφορά απέναντι σε μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς.

Σκοπός της ενημέρωσης, όπως δήλωσε είναι, να καταγγείλουν την προκλητική αδιαφορία, τον εμπαιγμό και την μεροληπτική στάση, η οποία γεννά πολλά ερωτηματικά, για τους λόγους που μια εκλεγμένη Δημοτική Αρχή ενός Δήμου, αρνείται να εφαρμόσει έγκυρη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει παρανόμως το έργο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς, επ’ ωφελεία του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Καστοριάς. Όπως δηλώνει ο κ. Πουλιώνης, διεκδικούν τις θέσεις στάθμευσης, με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση του συνανθρώπου, που θα πρέπει εύκολα να βρίσκει πρόσβαση αιμοδοσίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς, κατ’ επανάληψη επισκέφθηκε όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα  του Δήμου Καστοριάς, όπως τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους, αλλά δυστυχώς εισέπραξαν μόνο αδιαφορία …και υποσχέσεις!

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς υπέβαλλαν πέντε αιτήσεις προς τη νέα Δημοτική Αρχή Δήμου Καστοριάς, επικοινώνησαν πολλάκις με όλους τους αρμοδίους, με εξέχουσα την επίσκεψη στον ίδιο τον Δήμαρχο της πόλης στο γραφείο του, χωρίς όμως τελικά κάποιο αποτέλεσμα, ούτε από τον ίδιο!

Εύλογα αναρωτάται ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς και του δημιουργούνται ερωτήματα ως προς την σκοπιμότητα αυτής της στάσης της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Καστοριάς:

  • Γιατί ο Δήμος Καστοριάς, δεν εφαρμόζει τη συγκεκριμένη απόφαση;
  • Γιατί ο Δήμος Καστοριάς, αρνείται να δώσει μία απάντηση, έστω στη μία από τις πέντε επίσημα πρωτοκολλημένες και καταχωρημένες αιτήσεις του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς;
  • Γιατί ο Δήμος Καστοριάς εμπαίζει το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, αν και ο Δήμαρχος Ανέστης Αγγελής σε επίσκεψη του στα γραφεία του Συλλόγου, δήλωσε ότι αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματος και υποσχέθηκε άμεση ικανοποίηση;
  • Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς αφού είναι σε ισχύ, σαφής, έγκυρη, εκτελεστή, επιδέχεται κάποια αμφισβήτηση;

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς, με 1820 ενεργά μέλη στην Καστοριά και 150 στη Νεάπολη, συμπλήρωσε 30 έτη λειτουργίας και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Σήμερα αντιμετωπίζει πρόβλημα λειτουργίας με την παρεμπόδιση στάθμευσης, στις δικαιούμενες παραχωρημένες θέσεις, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να πραγματοποιήσει προγραμματισμένες εθελοντικές αιμοδοσίες.

Για τον λόγο αυτόν και μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς, γνωστοποιήθηκε ότι: «μετά την παρέλευση πέντε ημερών, εάν δεν εφαρμοσθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καστοριάς σχετικά με τους περιορισμούς στάθμευσης οχημάτων, θα ανασταλεί  επ’ αόριστο η λειτουργία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών με υπαιτιότητα του Δήμου Καστοριάς και θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πουλιώνης.

video: https://www.youtube.com/watch?v=6aWerOCNmuU sentra

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria