«Μην καπνίζεις, μην γίνεις σαν τον Ομπάμα»: Ρωσική αντικαπνιστική καμπάνια «τα βάζει» με τον Ομπάμα - OlaDeka

«Μην καπνίζεις, μην γίνεις σαν τον Ομπάμα»: Ρωσική αντικαπνιστική καμπάνια «τα βάζει» με τον Ομπάμα

Τη στιγμή που οι σχέσεις της Ρωσίας και των ΗΠΑ βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί, οι δρόμοι της Μόσχας γέμισαν με αφίσες του Μπάρακ Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι ο πρωταγωνιστής μιας νέας καμπάνιας κατά του καπνίσματος που έχει κατακλύσει τους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας.«Το κάπνισμα σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από τον Ομπάμα, παρόλο που αυτός σκοτώνει πολύ κόσμο», γράφει μια αφίσα που δείχνει τον Ομπάμα να καπνίζει.«Μην καπνίζεις, μην γίνεις σαν τον Ομπάμα», συνεχίζει.
Η συγκεκριμένη καμπάνια έχει προκαλέσει την αντίδραση της ρωσικής αντιπολίτευσης, με τον Dmitry Gudkov της «United Russia» να δημοσιεύει τη φωτογραφία μιας αφίσας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, σχολιάζοντας με επικριτικό τρόπο το μήνυμα που περνάει.

«Είναι απαίσιο και ντροπιαστικό που κάτι τέτοιο εμφανίζεται στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας», έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ενώ αργότερα δήλωσε στον Guardian: «Σε λίγο καιρό θα τρομάζουν τα παιδιά με τον Ομπάμα και όχι με την Baba Yaga (σ.σ. μάγισσα της ρωσικής παράδοσης)».

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι δεν είναι γνωστό ποιος βρίσκεται πίσω από την αντικαπνιστική καμπάνια. Πρόσφατα, στο διαδίκτυο δημοσιεύτηκε βίντεο με τον τίτλο «Σταματήστε τον Ομπάμα!». Σε αυτό δεκάδες Ρώσοι φοιτητές πέφτουν στο έδαφος και ένα κορίτσι λέει στην κάμερα: «ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοτώνει 875 άτομα κάθε εβδομάδα».

12728957_1065731106801662_4715162409146784755_n

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η Αμερική κατηγορεί τη Ρωσία για «εγκλήματα πολέμου» στη Συρία, με τη Μόσχα να διαψεύδει τις κατηγορίες, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ έπληξαν νοσοκομεία και σχολεία.

Анекдоты с бородой — в жизнь. «У нас в СССР — свобода слова! Я тоже могу выйти на Красную площадь и сколько угодно ругат…

Δημοσιεύτηκε από Dmitry Gudkov στις Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria