ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ - OlaDeka

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ

Όλα μέσα στο πρώην στρατόπεδο Μαθιουδάκη – Συνάντηση σήμερα με την Ένωση αστυνομικών

Συνάντηση μεταξύ Ένωσης Αστυνομικών Καστοριάς και Ολυμπίας Τελιγιορίδου πραγματοποιήθηκε σήμερα για την επικαιροποίηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η υπόθεση ανέγερσης αστυνομικού μεγάρου στην Καστοριά.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν εκ νέου παρέμβαση της βουλευτού στα αρμόδια υπουργεία έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η εξεύρεση λύσης μη προβληματικού οικοπέδου για να κατασκευαστεί το νέο αστυνομικό μέγαρο.

Η  κα Τελιγιορίδου ανέφερε ότι ήδη κινείται εδώ και καιρό προς αυτή την κατεύθυνση και σε μικρό χρονικό διάστημα θα δωθεί λύση.

ΑΡΜΟΔΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΤΥΠ ΑΕ: ΣΤΟ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες του oladeka.com το μνημείο του ιστορικού στρατώνα περνάει στην ευθύνη της ΚΤΥΠ ΑΕ (πρώην ΟΣΚ) και η πρόεδρος του νέου εταιρικού σχήματος που περιλαμβάνει επίσης τη ΔΕΠΑΝΟΜ και τη ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική κα. Ι.Κοντούλη έχει εκδηλώσει την πρόθεση της να ανακατασκευαστεί το κτίριο και να γίνει επισκέψιμο, στο πλαίσιο του έργου κατασκευής της νέας Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς που θα γίνει εντός του ακινήτου του στρατοπέδου, έκτασης 71 στρ. και το οποίο αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Δηλαδή με ένα σμπάρο δυό τριγώνια: Και το αστυνομικό μέγαρο θα ανεγερθεί μέσα στο οικόπεδο του πρώην στρατοπέδου, αλλά και το ιστορικό κτίριο θα ανακατασκευαστεί και θα καταστεί επισκέψιμο και αξιοποιήσιμο. Εδώ θα προτείναμε εμείς ότι βρίσκεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δημιουργηθεί ένας πολυχώρος πολιτισμού που θα καλύψει αυτό το τεράστιο κενό που παρατείνεται εδώ και χρόνια στην Καστοριά μετά την παύση λειτουργίας και καταστροφή του πνευματικού κέντρου.

Για να δούμε…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria