eTA: Η ΝΕΑ...VISA ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΑΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ - OlaDeka

eTA: Η ΝΕΑ…VISA ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΑΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ

«Σφίγγουν» τα σύνορα του Καναδά – Ενδιαφέρει τους γουνοποιούς

Από τις 15 Μάρτιου 2016 οι Έλληνες πολίτες (μεταξύ άλλων εθνικοτήτων) που πραγματοποιούν ταξίδι προς Καναδά θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση eΤΑ.

Ο νέος κανονισμός ισχύει μόνο για όσους φτάνουν στον Καναδά αεροπορικώς και έχει εφαρμογή ακόμα και αν κάνουν μετεπιβίβαση μέσω Καναδά προς άλλη χώρα.
Ειναι κατι αντίστοιχο της αμερικάνικης esta.

Τι είναι η ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια (eTA);

Το eTA είναι μια νέα άδεια εισόδου για υπηκόους χωρών που εξαιρούνται από την έκδοση βίζας και που ταξιδεύουν αεροπορικώς. Η άδεια είναι ηλεκτρονικά συνδεδεμένη με το διαβατήριό σας και ισχύει για περίοδο πέντε ετών ή μέχρι την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου σας, εφόσον αυτό επέλθει πρώτο.

Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται η χορήγηση ηλεκτρονικής ταξιδιωτικής άδειας;

Πολίτες χωρών εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) για τους οποίους δεν απαιτείται η έκδοση βίζας για να εισέλθουν στον Καναδά, θα πρέπει να μεριμνήσουν για την χορήγηση eTA πριν από το αεροπορικό τους ταξίδι προς τον Καναδά. Δεν απαιτείται eTA για ταξιδιώτες που εισέρχονται στον Καναδά δια ξηράς ή δια θαλάσσης.

Ποιες χώρες χρειαζονται visa και ποιες ETA.

Τι θα συμβεί όταν θα καταστεί υποχρεωτικό το eTA στις 15 Μαρτίου 2016:

  • ΟΙ μόνιμοι κάτοικοι του Καναδά δεν θα χρειάζονται eTA για να ταξιδέψουν αεροπορικώς προς τον Καναδά, όμως, σύμφωνα με τις τρέχουσες απαιτήσεις, θα πρέπει να έχουν μαζί τους την κάρτα μόνιμου κατοίκου του Καναδά. Διαφορετικά, ενδέχεται να μην τους επιτραπεί η επιβίβαση στην πτήση τους για τον Καναδά.
  • Οι μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ θα χρειάζονται eTA για να ταξιδέψουν αεροπορικώς προς τον Καναδά (καθώς και την Πράσινη Κάρτα τους). Δεν θα χρειάζονται eTA σε περίπτωση που εισέρχονται στον Καναδά από ξηρά ή θάλασσα.
  • Φοιτητές και εργαζόμενοι περιορισμένου χρόνου από χώρες για τις οποίες απαιτείται eTA, για τους οποίους εκδόθηκε φοιτητική άδεια ή άδεια εργασίας πριν την 1η Αυγούστου 2015, και σκοπεύουν να ταξιδέψουν από και προς τον Καναδά αεροπορικώς, θα χρειαστούν χορήγηση eTA.

Σε ποιες περιπτώσεις θα χρειαστούν οι ταξιδιώτες eTA για να εισέλθουν στον Καναδά;

Η νέα αυτή οδηγία που αποτελεί προϋπόθεση εισόδου θα ισχύει από τις 15 Μαρτίου 2016. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν έγκαιρα την αίτηση τους ηλεκτρονικά για την έκδοση eTA, από την 1η Αυγούστου 2015.

Πώς μπορώ να καταθέσω την αίτηση για eTA για να ταξιδέψω στον Καναδά;

Η αίτηση για χορήγηση eTA είναι μια απλή ηλεκτρονική διαδικασία που διαρκεί μόλις λίγα λεπτά. Θα χρειαστείτε το διαβατήριό σας, μια πιστωτική κάρτα, και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το κόστος είναι $7 CAD για την χορήγηση eTA που θα ισχύει έως πέντε χρόνια.

Κατάθεση αίτησης eTA

Τι θα συμβεί εάν φτάσω στο αεροδρόμιο χωρίς eTA αφού αυτή έχει γίνει υποχρεωτική; Με ποιο τρόπο θα μπορέσω να λάβω άμεσα eTA;

Αίτηση της «τελευταίας στιγμής» γίνεται από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή με σύνδεση στο internet, όπως κινητά τηλέφωνα. Η αίτηση για eTA είναι μια απλή ηλεκτρονική διαδικασία. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι αιτούντες λαμβάνουν απάντηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσα σε λίγα λεπτά. Προτείνεται όμως να φροντίσετε για την έγκαιρη έκδοση eTA με το που προγραμματίσετε το ταξίδι σας στον Καναδά.

Χρειάζεται να εκτυπώσω κάτι που αποδεικνύει ότι έχω eTA;

Όχι, το eTA συνδέεται ηλεκτρονικά με το διαβατήριό σας. Θα πρέπει να ταξιδέψετε με το διαβατήριο που χρησιμοποιήσατε για να υποβάλετε την αίτηση για χορήγηση eTA.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria