Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιων (ΜΚΥ) στην λιμνη της Καστοριάς - OlaDeka

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιων (ΜΚΥ) στην λιμνη της Καστοριάς

Φωτογραφίες

Οπως κάθε χρόνο ετσι και φέτος ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Μέσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιων (ΜΚΥ) και στην λιμνη της Καστοριάς.

Οι Μέσοχειμωνιάτικες καταμετρησεις ειναι ενα απο τα μακροβιότερα προγραματα που πραγματοποιούνται για τα πουλιά στην Ελλαδα αλλα και στην Ευρωπη τα τελευταία σαράντα χρονια .

Ετσι και σήμερα μέρα γιορτής για ορνηθοπαρατηρητές σε όλη την Ευρώπη που ταυτόχρονα επισκέπτονται όλους τους σημαντικούς υγροτόπους της χώρας και καταμετρούν τα διαχειμάζοντα υδρόβια πουλιά, καταγράφοντας βέβαια και κάθε άλλη αξιόλογη παρατηρηση.

Καταμετρώντας κάθε χρόνο τους πληθυσμούς των υδρόβιων πουλιών, που διαχειμάζουν σε όλους τους υγρότοπους της Ευρώπης, μπορούν να ανιχνευθούν οι πληθυσμιακές τάσεις των ειδών, οι χωρικές και χρονικές διαφοροποιήσεις και οι αλλαγές που υφίστανται οι ίδιοι οι υγρότοποι.

Στην καστορια οι πληθυσμιακές τάσεις των πουλιων για την φετινή χρονια ειχαν ανοδική πορεία σε συγκεκριμένα είδη παπιών και κορμοράνων , πράγμα το οποίο μας κανει αισιόδοξους λαμβάνοντας υπόψη τα πουλιά σαν δείκτη ενός υγιούς οικοσυστήματος .
Οι καταμετρήσεις πραγματοποιήθηκαν απο τα μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής στην Καστορια : Ιωάννα Μόκκα , Κύριλλο Σαμάρα ,Σωτήρη Κωνσταντίνου, Αναστάσιο Βασιλειου , Χρήστο Τόσκο και Νικο Παναγιωτόπουλο .

katametrisi pouliwn

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria