ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : ΤΟ Pre game της 14ης αγωνιστικής - OlaDeka

ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : ΤΟ Pre game της 14ης αγωνιστικής

”Stop” στα γλέντια, ”go” στα ματς

Μετά τη διακοπή διάρκειας τριών εβδομάδων – λόγω εορτών – του πρωταθλήματος της α’ Ε.Π.Σ. Καστοριάς , ανοίγει αύριο (Σάββατο 3 μ.μ.) η αυλαία του β’ γύρου και οι ποδοσφαιριστές των δεκατεσσάρων ομάδων της «μεγάλης» κατηγορίας του νομού μας καλούνται υποχρεωτικά να ξεχάσουν τις εύθυμες ημέρες των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Ραγκουτσαριών, στις οποίες, αναμφίβολα, κάποιοι εξ’ αυτών «ξέφυγαν» λίγο παραπάνω, με αποτέλεσμα οι αυριανοί αγώνες να φαντάζουν γι’ αυτούς ως «γολγοθάς», ενώ ορισμένοι -ευτυχώς, ουκ ολίγοι – που φρόντισανα τα κάνουν όλα με μέτρο, θα κληθούν εκ των πραγμάτων να βγάλουν αύριο τα … κάστανα από τη φωτιά …

Σε  αγωνιστική δράση, λοιπόν, επανέρχονται οι ομάδες της α’ κατηγορίας, με τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία Κάστορα να φιλοξενεί στο … σπίτι του στη Χλόη την Α.Ε. Γραμμοχωρίων, την οποία, ως γνωστόν, στον α΄γύρο είχε νικήσει με σκορ 1-5, κάνοντας, παράλληλα, βήμα με το … δεξί στο πρωτάθλημα. Το αυριανό, τώρα, παιχνίδι αυτό καθαυτό, μπορεί να μοιάζει εύκολο για τους «βυσσινί», ωστόσο, οι τελευταίοι δεν ξεχνούν το … στραβοπάτημά τους στο Νταηλάκη (1-1) στο πέσιμο της αυλαίας του α’ γύρου, γι’ αυτό και δηλώνουν ότι υπολογίζουν τους αντιπάλους

ους στην αυριανή αναμέτρηση, στην οποία, αν μη τι άλλο, θα κυνηγήσουν τη νίκη, ώστε να διατηρήσουν στη χειρότερη των περιπτώσεων τους τέσσερις βαθμούς της διαφοράς από τη 2η θέση.

Το ματς, όμως, της πρεμιέρας του β’ γύρου, που, αναντίρρητα, προσελκύει δικαιολογημένα και τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων της περιοχής μας, δεν είναι άλλο από αυτό που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Άργους Ορεστικού, όπου ο τοπικός και συνάμα σε εξαιρετική φόρμα Παναργειακός θα κοντραριστεί με τον 2ο στη βαθμολογία «Μέγα Αλέξανδρο» Καλλιθέας. Είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, το παιχνίδι  της ημέρας και πολλά θα κριθούν από το  αποτέλεσμά του για την πορεία των δύο ομάδων στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Προγνωστικά, βέβαια, δεν μπορούν να γίνουν για ένα τέτοιο ματς- ντέρμπι, μιας και οι δύο ομάδες είναι ικανές για πολλά πράγματα. Έτσι, όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά στην αυριανή συνάντηση, την οποία αναμένεται  να παρακολουθήσει πολύς κόσμος.

Στο … στρατόπεδο, τώρα, της «Αστραπής» Μεσοποταμίας, όπου επικρατεί δυσαρέσκεια, έπειτα από την απομάκρυνσή της κατά τέσσερις βαθμούς από την κορυφή, ελέω της ήττας της (2-0) από τον Κάστορα και του (3-3) στο Κωσταράζι με τον ΠΑΟΚ, όλοι, με ένα στόμα μια φωνή,  δηλώνουν έτοιμοι να βάλουν «φρένο» στα αρνητικά αποτελέσματα, βλέποντας το αυριανό -εντός έδρας-  παιχνίδι τους με τον Νταηλάκη ως την καλύτερη ευκαιρία για επιστροφή τους στις νίκες, φέρνοντας, παράλληλα, στις μνήμες τους και τη νίκη τους με σκορ 0-3 στον α’ γύρο.

Ο «Ηρακλής Πολυκάρπης, που έπεται στην 4η θέση, έχοντας, παράλληλα, γνωρίσει και την ήττα (2-1) στο Δ.Α.Κ. Καστοριάς από την Καλλιθέα στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του α’ γύρου, ένα είναι σίγουρο ότι επιθυμεί για την αυριανή εντός έδρας αναμέτρησή του με τον Κρόνο, και αυτό δεν είναι άλλο από τη νίκη, ώστε να διατηρηθεί κοντά στην κορυφή, προσμένοντας, ταυτόχρονα, σε … στραβοπατήματα των «μνηστήρων» του τίτλου. Να σημειωθεί, ότι στον α’ γύρο ο «Ηρακλής» είχε νικήσει τον Κρόνο με 1-5 στο γήπεδο της Κολοκυνθούς.

Η «Δόξα» Αμπελοκήπων που ακολουθεί στην 6η θέση, έχοντας κλείσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στα τρία τελευταία παιχνίδια για την ολοκλήρωση του α’ γύρου, είναι σίγουρο ότι θα επιδιώξει την παραμονή της σε … ασφαλτοστρωμένο δρόμο, ωστόσο, για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να περάσει με επιτυχία το … εμπόδιο του «Γράμμου» Μαυροχωρίου, σε έναν αγώνα που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Βασιλειάδας.

Στην Κορησό, όπου το κλίμα …  ψιλοχάλασε από τις δύο ήττες με Πολυκάρπη (4-2) και Παναργειακό (1-4), κανείς μα κανείς δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο μιας νέας … γκέλας στην πρεμιέρα του  β΄  γύρου. Έτσι, ως μια καλή ευκαιρία να επαναφέρουν τα χαμόγελα στις τάξεις τους βλέπουν οι «μαυραετοί» της «Δόξας» το αυριανό – εντός έδρας- παιχνίδι τους με τον ΠΑΟΚ Κωσταραζίου, ο οποίος, όμως, ένεκα της μεγάλης δίψας του για βαθμούς, θα τα … δώσει όλα για ένα επιτυχές βήμα του στην έναρξη του δεύτερου μισού της φετινής σεζόν.

Τέλος, στο Δ.Α.Κ. Καστοριάς, η … κεφάτη (ελέω καλών αποτελεσμάτων το διάστημα προ εορτών) και συνάμα ενισχυμένη ομάδα της Καστοριάς, θα αντιμετωπίσει – στο ντέρμπι της … ουράς του βαθμολογικού- τον ΠΑΣ Λεύκης, από τον οποίο στον α΄γύρο είχε γνωρίσει βαριά ήττα με σκορ 5-0. Αν, παρεμπιπτόντως, οι «ερυθροκίτρινοι» πάρουν τους βαθμούς της νίκης σε αυτό το παιχνίδι, πράγμα καθόλου απίθανο, τότε-εκτός των άλλων- για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, θα βρεθούν με θετικό πρόσημο στον πίνακα της βαθμολογίας (+1 β.)

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής, καθώς και οι διαιτητές, έχουν ως εξής :

orismoi-diaititwn-15-1-2016

 

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria