Δείτε πως γυρίζουν τα χιλιόμετρα! - OlaDeka

Δείτε πως γυρίζουν τα χιλιόμετρα!

Με αυτόν τον απλό και γρήγορο τρόπο γυρίζουν τα χιλιόμετρα σε ό,τι τιμή θέλουν!

Δεκάδες είναι οι καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά  στο autotriti.gr σχετικά με περιπτώσεις γυρισμένων χιλιομέτρων. Ανθρωποι που την πάτησαν αλλά και όσοι εμπλέκονται στο χώρο καταθέτουν τις εμπειρίες τους δίνοντας το στίγμα της σημερινής κατάστασης. (δείτε το σχετικό βίντεο)

Ο ανυποψίαστος ιδιοκτήτης αγοράζει το μεταχειρισμένο που επέλεξε, πιστεύοντας ότι πέτυχε την ευκαιρία της ζωής του: «Αυτοκίνητο με 50.000 χιλιόμετρα, ήταν τρίτο αυτοκίνητο στην οικογένεια και δεν το πολυχρησιμοποιούσαν, το είχε συνταξιούχος ή δασκάλα ή γιατρός»… Η ιδανική κατάσταση.

Μετά φτάνει η ώρα του ταμείου. Το αυτοκίνητο αρχίζει να βγάζει βλάβες που δεν δικαιολογούνται μεν για τα 50.000 χιλιόμετρά του, δικαιολογούνται όμως για τα χιλιόμετρα που πραγματικά έχει!

Τότε, αρχίζουν να μπαίνουν… ψύλλοι στα αυτιά του ιδιοκτήτη του και το ψάχνει, ανακαλύπτοντας τελικά ότι το αυτοκίνητο που αγόρασε έχει 100.000, ακόμη και 200.000 χιλιόμετρα παραπάνω!

Είτε πρόκειται για πετρελαιοκίνητο εισαγωγής, είτε πρόκειται για αυτοκίνητο που προέρχεται από εταιρεία leasing, είτε από κάποιον “έμπειρο” ιδιώτη.

Και φυσικά, τότε ξεκινά το τρέξιμο για να βρει το δίκιο του…

Χιλιάδες αγοραστές «σίγουροι» για το μεταχειρισμένο που αγόρασαν  την πάτησαν, αφού το να «αλλάξει» κάποιος τα χιλιόμετρα ενός αυτοκινήτου είναι πλέον… παιχνιδάκι;

Η πραγματικότητα είναι ακόμη πιο σοκαριστική, απ  όσο περιμέναμε.

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε τέτοιο σημείο, που ο καθένας μας, με ένα λογισμικό που κοστίζει κάτω από 100 ευρώ, μπορεί να αλλάζει τα χιλιόμετρα ενός αυτοκινήτου μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, με τη βοήθεια όχι μόνο ενός laptop, αλλά απλώς και μόνο ενός κινητού.

 

Βοηθήστε και σείς να σταματήσει η απάτη με τα γυρισμένα χιλιόμετρα. Διαδώστε-Κοινοποιήστε το στο χρονολόγιό σας να το δουν οι φίλοι σας, αλλά και στις ομάδες που μετέχετε.

Πως γίνεται η κομπίνα:

Η αγορά έχει γεμίσει με μεταχειρισμένα που εισάγονται από το εξωτερικό και αυτοκίνητα που προέρχονται από εταιρείες ενοικιάσεων και leasing. Το κοντέρ γράφει 50-60.000 χιλιόμετρα. Στην πραγματικότητα έχουν 150-200.000 χιλιόμετρα.

Το γύρισμα των χιλιομέτρων γίνεται (με ένα laptop), ηλεκτρονικά και δεν είναι ανιχνεύσιμο.

Τι πρέπει να ξέρετε για να μην την πατήσετε

  1. Τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Αν το αυτοκίνητο είναι στο όνομα κάποιου εμπόρου, ζητείστε οπωσδήποτε την προηγούμενη άδεια. Έτσι θα δείτε αν το αυτοκίνητο ήρθε από το εξωτερικό ή από κάποια εταιρεία ενοικιάσεων ή leasing
  2.     Ελέγξτε το βιβλίο serviceτου αυτοκινήτου
  • Έτσι θα δείτε πόσα χλμ. Είχε το αυτοκίνητο πριν 3 χρόνια,πριν 2 χρόνια κ.οκ. και
  • αν είναι σωστά συντηρημένο

Να είσαστε πολύ προσεκτικοί με το βιβλίο service. Βεβαιωθείτε ότι είναι γνήσιο. Αν είναι πολύ καινούριο και οι εγγραφές είναι ομοιόμορφες κλπ., το πράγμα “βρωμάει”. Για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά, αρκετές μάρκες έχουν κεντρικό ηλεκτρονικό αρχείο, με τα χιλιόμετρα και τα service όλων των αυτοκινήτων τους. (δείτε σχετικά άρθρα στο autotriti.gr)

  1. Ελέγξτε το αυτοκίνητο σε δικό σας μηχανικό

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria