Οι πυροσβέστες της Καστοριάς πιάνουν… πουλιά στον αέρα! - OlaDeka

Οι πυροσβέστες της Καστοριάς πιάνουν… πουλιά στον αέρα!

Σε μία ασυνήθιστη αποστολή κλήθηκαν πυροσβέστες της Καστοριάς – Ο Harris το ‘σκασε!

Γεράκι που κατέχει νόμιμα γιατρός της πόλης ξέφυγε από το κλουβί του με αποτέλεσμα να βρεθεί σε κοντινό μπαλκόνι σπιτιού, από όπου και η φωτογραφία του antennes.gr.

Από τους έκπληκτους γείτονες ειδοποιήθηκαν τόσο οι άντρες της πυροσβεστικής όσο και ο εκπρόσωπος της ορνιθολογικής εταιρίας κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος διαπίστωσε ότι το γεράκι ήταν δακτυλιδιωμένο, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ιδιοκτήτη.

Πρόκειται για ένα γεράκι Harris, το οποίο μόλις το έπιασαν οι πυροσβέστες το παρέδωσαν στον κάτοχό του.

 Πηγή

 

Το oladeka επικοινώνησε με τον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και και ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με την κατοχή αγρίων ζώων ως κατοικίδια:

“Σύμφωνα με την ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 99098/5881/2006 – ΦΕΚ 1570/Β’/26.10.2006 αναφέρει ρητά για την εμπορία των ειδών της άγριας πανίδας και της αυτοφυούς χλωρίδας.

Είναι παράνομη η κατοχή αρπακτικών ημερόβιων και νυχτόβιων χωρίς τη συνοδεία ανάλογων πιστοποιητικών από κρατικούς φορείς, αλλιώς επισύρει ποινικές ευθύνες.

Το συγκεκριμένο είδος υπάρχει στην Αμερική και η αναπαραγωγή του έγινε στην Αγγλία, όπου φέρει και τα ανάλογα πιστοποιητικά πώλησης και εισαγωγής από νόμιμη εταιρεία εμπορίας .

Εμείς αυτό που κάναμε ως Ορνιθολογία Εταιρία ήταν να προσδιορίσουμε το είδος.

Οι απόψεις μας για την εμπορία άγριας πανίδας είναι κάθετα αντίθετες. Κάθε νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό.” ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria