Σκληροί δίσκοι με τεχνολογία HAMR το 2018 - OlaDeka

Σκληροί δίσκοι με τεχνολογία HAMR το 2018

seagate_hdd_savvio

Η τεχνολογία HAMR στους σκληρούς δίσκους αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της το 2018, στοιχείο που θα βελτιώσει πολλούς τομείς της λειτουργίας τους. 

Η τεχνολογία HAMR επιτρέπει την πιο πυκνή αποθήκευση δεδομένων στο σώμα ενός σκληρού δίσκου, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την συνολική χωρητικότητα, στοιχείο που είναι το ζητούμενο καθώς αυξάνονται οι ανάγκες αποθήκευσης από τον μέσο χρήστη υπολογιστών. Η τεχνολογία HAMR προκύπτει από τις λέξεις heat assisted magnetic recording.

Οι δίσκοι HAMR απαιτούν νέα μέσα εγγραφής και προσφέρουν διαφορετική αρχιτεκτονική από τους κοινούς σκληρούς δίσκους που χρησιμοποιούνται σήμερα. Πολλά από τα επιμέρους στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία τους δεν βρίσκονται σε ευρεία χρήση σήμερα και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα την εμπορική τους πορεία.

Οι προβλέψεις των κατασκευαστών μιλούν για παρουσίαση μοντέλων με χωρητικότητα 2 ΤΒ, σε διαστάσεις 2,5 ιντσών μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, με την ευρεία εφαρμογή της τεχνολογίας HAMR στους σκληρούς δίσκους.

Οι κατασκευαστές σκληρών δίσκων, πάντως, ακολουθούν την τάση του να κάνουν όσο γίνεται πιο λεπτούς σε προφίλ τους σκληρούς τους δίσκους, προσπαθώντας παράλληλα να τους αυξήσουν την χωρητικότητα με τη χρήση τεχνολογιών όπως είναι η λύση του HAMR.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria