Ο Δήμος Καστοριάς τίμησε τους αθλητές που δόξασαν διαχρονικά την πόλη - OlaDeka

Ο Δήμος Καστοριάς τίμησε τους αθλητές που δόξασαν διαχρονικά την πόλη

Στέργιος Ιατρού – Ελένη Ψωμαδάκη

Με την παρουσία του αθλητικογράφου Χρ. Σωτηρακόπουλου, ο Δήμος Καστοριάς τίμησε τους αθλητές που δόξασαν διαχρονικά τη πόλη. Συγκινητική η στιγμή της βράβευσης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Καστοριάς που κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας το 1980

Στιγμές από τις εποχές δόξας της ομάδας της Καστοριάς  η οποία το 1980 κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, ζωντάνεψαν κατά τη διάρκεια  της εκδήλωσης  απονομής των αθλητικών βραβείων την οποία διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς.

Επίσημος προσκεκλημένος στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο την Κυριακή   20 Δεκεμβρίου, ήταν ο  γνωστός αθλητικογράφος  Χρήστος Σωτηρακόπουλος ο οποίος παράλληλα παρουσίασε το βιβλίο του «τα είδωλα της Κυριακής».

Στο  συγκεκριμένο βιβλίο γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην ομάδα της Καστοριάς.

«Ο τίτλος  παραπέμπει  σε αυτό που για όλους όσοι μεγαλώσαμε, το ποδόσφαιρο να είναι μόνο Κυριακή και όχι κάθε μέρα της  εβδομάδας όπως είναι τώρα. Αυτοί οι άνθρωποι που έπαιζαν ποδόσφαιρο για όλους  εμάς ήταν οι ήρωες της Κυριακής.

Προτίμησα έναν πιο ποιητικό τίτλο «Της Κυριακής τα είδωλα»,  γιατί για τα μάτια των μικρών παιδιών που υπήρξαμε όλοι κάποια στιγμή, αυτοί οι άνθρωποι που φορούσαν τη  φανέλα και το  σορτσάκι και έμπαιναν στο  γήπεδο, έμοιαζαν  γίγαντες. Συνεπώς ήταν τα ποδοσφαιρικά μας είδωλα.

Ένα τέτοιο βιβλίο αν δεν είχε μέσα την Καστοριά και τη Λάρισα θα ήταν ελλιπές. Η Καστοριά ήταν η πρώτη επαρχιακή ομάδα που έκανε την επανάσταση παίρνοντας το κύπελλο και η Λάρισα αργότερα πήρε το πρωτάθλημα..

Αλλά για μένα έχει ένα πολύ ιδιαίτερο  συναισθηματικό τόνο  αυτή η  ιστορία. Ήταν η πρώτη χρονιά κατά την οποία  δούλεψα σε φουλ ρυθμούς  και έζησα  πολύ αυτή την ιστορία . Κάλυψα για την εφημερίδα «Απογευματινή» που δούλευα τότε, τον μεγάλο τελικό της Καστοριάς με την ομάδα του  Ηρακλή και γενικά εκείνους τους παίκτες εκείνης της εποχής, τους γνώρισα καλύτερα , ήταν οι πρώτοι άνθρωποι  με τους οποίους συνεργάστηκα  σ΄αυτόν τον  χώρο επαγγελματικά», τόνισε ο Χρήστος  Σωτηρακόπουλος..

«Θέλω να  ευχαριστήσω τον Χρήστο  Σωτηρακόπουλο που μας έκανε την τιμή να έρθει στην πόλη μας, ούτως ώστε μαζί του να βραβεύσουμε την ομάδα της Καστοριάς που κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος το  1980, καθώς και άλλα παιδιά που έκαναν την Καστοριά γνωστή ανά τον κόσμο», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού  Δημήτρης Πετρόπουλος.

Ο Δήμος Καστοριάς  χάρισε στον  Χρήστο Σωτηρακόπουλο έναν πίνακα με τη  φανέλα της ποδοσφαιρικής μας ομάδας.

Στην εκδήλωση  απηύθυνε χαιρετισμό  ο  Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, ενώ εκ μέρους της ομάδας της Καστοριάς μίλησαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Λάκης Σημαιοφορίδης και  Τάκης Τσιρώνης.

«Στη ζωή μας δεν υπάρχει μόνο λύπη. Υπάρχει και το συναίσθημα. Σήμερα που οι  περισσότεροι από μας καταφέραμε να παίξουμε σε μεγάλες ομάδες, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς  τους ανθρώπους, τους φιλάθλους της Καστοριάς  που μας ακολούθησαν στον τελικό, που ένιωσαν υπερήφανοι. Να ευχαριστήσουμε τους Καστοριανούς γιατί μας συμπαραστάθηκαν εκείνη τη συγκεκριμένη  χρονιά όπως έκαναν και όλα τα προηγούμενα χρόνια και τους δώσαμε  αυτή  την απίστευτη χαρά για μια ομάδα,  η οποία ήταν η μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος.», ανέφερε ο Λάκης Σημαιοφορίδης, ενώ ο Τάκης Τσιρώνης δεν έκρυψε την πικρία του  για την κατάσταση στην οποία  βρίσκεται σήμερα η ιστορική ομάδα της πόλης μας.

«Είμαι στενοχωρημένος γιατί αυτή η ομάδα της Καστοριάς, αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει πουθενά. Ελπίζω και εύχομαι να μπορέσει αυτή η ομάδα να βρει πάλι τον δρόμο της. Θα ήθελα να αφιερώσω το σημερινό βραβείο σε κάποια άτομα που  δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας», είπε.

Κατά τη  διάρκεια της  διοργάνωσης  βραβεύτηκαν οι παίκτες που αποτελούσαν την ομάδα της Καστοριάς το  1980, αθλητές και αθλήτριες που επίσης  δόξασαν την περιοχή μας, καθώς και παράγοντες του αθλητισμού.

Ωστόσο, η αίθουσα του  Δημοτικού Συμβουλίου αποδείχτηκε ότι ήταν μικρή για να χωρέσει τους 140 βραβευθέντες και τις  οικογένειές τους που παρευρέθηκαν σ΄αυτή τη γιορτή.

Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria