Κατασχέσεις μέσω e-mail από το ΙΚΑ - OlaDeka

Κατασχέσεις μέσω e-mail από το ΙΚΑ

Ξεκινά από τη Δευτέρα η αποστολή των πρώτων ηλεκτρονικών κατασχετηρίων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Οπως είχε αποκαλύψει το «Εθνος» με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του, το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), στο οποίο διαβιβάζονται τα χρέη των Ταμείων άνω των 5.000 ευρώ, υιοθετεί την πρακτική που ακολουθούν οι Εφορίες από τις αρχές Νοεμβρίου για την είσπραξη των οφειλών προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με εγκύκλιο που εκδόθηκε χθες, τη Δευτέρα ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου κατ’ αρχάς σε 50 μεγαλοοφειλέτες που δεν έχουν ανταποκριθεί σε ειδοποιήσεις για ρύθμιση ή έναντι καταβολή. Βάσει του σχεδιασμού, σε πλήρη εξέλιξη ?ενδεχομένως και από την Τρίτη? αναμένεται το σύστημα να «τρέξει» κανονικά, με το μέγιστο επιτρεπτό πλήθος ηλεκτρονικών κατασχετηρίων να έχει οριστεί σε 600 κατασχετήρια ανά ημέρα και ανά τράπεζα.

Από 6 τράπεζες
Η πρακτική των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων θα εφαρμοστεί αρχικά από τα τέσσερα περιφερειακά ΚΕΑΟ (Α’ και Β’ Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης) και τα 17 περιφερειακά υποκαταστήματα ΙΚΑ στα οποία συστάθηκαν και λειτουργούν τμήματα ΚΕΑΟ. Σε πρώτη φάση εντάσσονται στα ηλεκτρονικά κατασχετήρια οι εξής τράπεζες: Εθνική, Alpha, Πειραιώς, Attica, Unicredit και Aegean Baltic. Στις υπόλοιπες τράπεζες η διαδικασία συνεχίζει να γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, ενώ αναμένεται να ενταχθούν από τις 14 Δεκεμβρίου και μετά.

Το πρωτοσέλιδο του «Εθνους» στις 30 Οκτωβρίου 2015

Το πρωτοσέλιδο του «Εθνους» στις 30 Οκτωβρίου 2015

Στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως οι καινούργιες οφειλές που «πέφτουν» στο σύστημα αλλά και όσοι από τους παλιούς δεν έχουν υποστεί αναγκαστικά μέτρα με τον παραδοσιακό χειρόγραφο τρόπο. Υπενθυμίζεται πως στο ΚΕΑΟ έχουν διαβιβαστεί περί τις 270.000 οφειλές, εκ των οποίων σε ρύθμιση είναι 80.000. Υπολογίζεται πως από το μέτρο εξοικονομείται 1 εκατομμύριο ευρώ σε ετήσια βάση από έξοδα δικαστικών επιμελητών.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria