Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης και δόθηκε σε χρήση το τμήμα του οδικού άξονα «Κεφαλόβρυσο – Χρυσή – διασταύρωση Χρυσής - Κοτύλης» - OlaDeka

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης και δόθηκε σε χρήση το τμήμα του οδικού άξονα «Κεφαλόβρυσο – Χρυσή – διασταύρωση Χρυσής – Κοτύλης»

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Πασχάλη Βάσσο και την Προϊσταμένη του τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων, βρέθηκαν στο τμήμα του ορεινού οδικό άξονα «Κεφαλόβρυσο – Χρυσή – διασταύρωση Χρυσής – Κοτύλης» για να δουν από κοντά τις εργασίες που υλοποιήθηκαν.

Πρόκειται για έργο συνολικής δαπάνης 2,8 εκ. ευρώ που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και εκτελέστηκε  υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Οι παρεμβάσεις  βελτίωσης έγιναν σε συνολικό μήκος περίπου 6,5 χλμ και αφορούσαν τη διάνοιξη, κατασκευή τεχνικών, οδοστρωσία, ασφαλτόστρωση καθώς και οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση του δρόμου.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι στη συγκεκριμένη  περιοχή προέκυψαν πολλά γεωτεχνικά προβλήματα, σχετικά με την ευστάθεια των εδαφών και των υπόγειων νερών, τα οποία αντιμετωπίστηκαν με ειδικές κατασκευές και την αρωγή του καθηγητή του Α.Π.Θ. Χρήστου Αναγνωστόπουλου.

VASOU-ADAMOPOULOS-1

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria