Vodafone: Ειδικά προγράμματα στήριξης των νέων - OlaDeka

Vodafone: Ειδικά προγράμματα στήριξης των νέων

Vodafone-logo

Η Vodafone επενδύει στους νέους και δημιουργεί ευκαιρίες για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, την είσοδο τους στην αγορά εργασίας και την εκκίνηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία υλοποιεί τρία καινοτόμα και δημοφιλή στους νέους προγράμματα, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη βιώσιμη ανάπτυξη και συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία.

Πρόκειται για το πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης και εμπειρίας Discover Vodafone, την πρωτοβουλία CU Restart Up @Ρομάντσο, καθώς και το πρόγραμμα απασχόλησης σε κοινωφελείς οργανισμούς Vodafone World of Difference.

Πιο αναλυτικά η Vodafone, μέσω του προγράμματος επαγγελματικής εκπαίδευσης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας «Discover Vodafone», παρέχει σε νέους, τελειόφοιτους και απόφοιτους μεταπτυχιακών προγραμμάτων ή πολυτεχνικών σχολών ένα δυναμικό ξεκίνημα στην επαγγελματική τους πορεία.

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους νέους να συνδεθούν με την πραγματική αγορά εργασίας, δίνοντας τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν ουσιαστική εργασιακή εμπειρία εργαζόμενοι στην Vodafone για δύο χρόνια. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες αναπτύσσουν δεξιότητες και αποκτούν εμπειρία εργαζόμενοι σε διάφορα τμήματα της εταιρείας, εναλλάσσοντας ρόλους και έργα.

Επίσης έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν και σε άλλες εταιρείες του Ομίλου εκτός Ελλάδας (πρόγραμμα Columbus). Στα πέντε συνεχή χρόνια εφαρμογής του προγράμματος 47 νέοι έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία.

Youth_Infographic

Επιπλέον, με την πρωτοβουλία CU Restart Up @Ρομάντσο που στοχεύει στην ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας δημιουργικών ατόμων και ομάδων, η Vodafone προσφέρει σε νέους από 18-28 ετών τη δυνατότητα να διεκδικήσουν δωρεάν επαγγελματική στέγαση, επικοινωνιακή στήριξη αλλά και συμβουλευτικές υπηρεσίες για οκτώ μήνες στη θερμοκοιτίδα του Bios Ρομάντσο.

Στόχος είναι η στήριξη και η ανάπτυξη της επαγγελματικής δραστηριοποίησης των δημιουργικών αυτών ατόμων ή ομάδων ώστε μακροπρόθεσμα να κάνουν πράξη τις δημιουργικές και πρωτοποριακές τους ιδέες και να καθιερωθούν ως επαγγελματίες. Στα τρία χρόνια που λειτουργεί το πρόγραμμα, πάνω από 60 νέοι έχουν ήδη κάνει το δικό τους επαγγελματικό ξεκίνημα στο Bios Ρομάντσο.

Τέλος, με το πρόγραμμα Vodafone World of Difference, η Vodafone δίνει τη δυνατότητα σε 10 άτομα να εργαστούν για έξι μήνες στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους, ενώ η εταιρία καλύπτει το μισθό τους. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, το οποίο βρίσκεται στον έκτο χρόνο λειτουργίας του, οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν δεξιότητες και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία, καλύπτοντας παράλληλα ουσιαστικές ανάγκες της κοινωνίας.

Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα έχει βοηθήσει 34 άτομα να εργαστούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους, σε διαφορετικές πόλεις και περιοχές ανά την Ελλάδα, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Κομοτηνή, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πάρος και Πρέσπες, προσφέροντας σημαντικό έργο στην τοπική κοινωνία ενώ στο προσεχές διάστημα θα προστεθούν άλλα 10 άτομα φτάνοντας συνολικά τα 44 από το 2010.

Η Vodafone παρουσίασε τα προγράμματα για τη στήριξη των νέων στο 13ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2015, στο οποίο ήταν και Μεγάλος Χορηγός.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria