Ράβεται κοστούμι μέτρων άνω των 8 δισ. ευρώ - OlaDeka

Ράβεται κοστούμι μέτρων άνω των 8 δισ. ευρώ

Τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και έχουν πιάσει δουλειά, χωρίς καμία διάθεση για εφησυχασμό ή καθυστερήσεις.

Οι ξένοι παρακολουθούν στενά την πορεία εφαρμογής των προαπαιτούμενων, μέσω των οποίων θα ξεκλειδώσει και η δόση των 3 δισ. ευρώ σε δύο υπο-δόσεις των 2 και 1 δισ. αντίστοιχα, ενώ παράλληλα συνδράμουν την ελληνική πλευρά στην κατάρτιση του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2016-2019.

Το νέο Μεσοπρόθεσμο θα πρέπει να είναι έτοιμο έως τα τέλη Οκτωβρίου, προκειμένου να κατατεθεί προς έγκριση στους δανειστές.

Οι πληροφορίες θέλουν το νέο Μεσοπρόθεσμο να προβλέπει μέτρα – παρεμβάσεις συνολικού ύψους άνω των 8 δισ. ευρώ για την τετραετία 2016-2019.

Μόνο το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού για το 2016 προβλέπει μέτρα 6,4 δισ. ευρώ για τη διετία 2015 -2016, ενώ, βάσει των αρχικών σχεδιασμών, το νέο Μεσοπρόθεσμο θα προβλέπει μέτρα περί τα 1,3 δισ. για το 2017 και ακόμη 500 εκατ. ευρώ το 2018.

Σωρευτικά, οι νέες επιβαρύνσεις για την τετραετία 2016-2019 δύνανται να ξεπεράσουν τα 8 δισ. ευρώ, ενώ είναι βέβαιο πως θα προβλέπονται ακόμη περισσότερα μέτρα σε περίπτωση που προκύψουν τυχόν αστοχίες σε δημοσιονομικό επίπεδο και οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν.

Εάν σε όλα αυτά προστεθούν και οι νέες συστάσεις – σοκ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων 1,35 δισ. ευρώ τη διετία 2015-2016 ώστε να παραχθούν πλεονάσματα, τότε είναι βέβαιο πως κανείς δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από αυτό το εκρηκτικό κοκτέιλ των νέων μέτρων…

Φωτογραφία: sooc.gr

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria