Συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο για το βουνό των απλήρωτων φόρων - OlaDeka

Συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο για το βουνό των απλήρωτων φόρων

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, μόνο κατά τον μήνα Αύγουστο δημιουργήθηκαν νέα απλήρωτα ληξιπρόθεσμα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων προς την εφορία, ύψους 645 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση του Αυγούστου ήταν σχεδόν διπλάσια έναντι εκείνης του Ιουλίου, καθώς τότε είχαν δημιουργηθεί νέα χρέη ύψους 388 εκατ. ευρώ.

Σωρευτικά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων προς το δημόσιο ανήλθαν, για το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2015, στα 6,923 δισ. ευρώ.

Αν προσθέσει κανείς στα εν λόγω ποσά τα 72,180 δισ. ευρώ των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών, τότε τα συνολικά χρέη φτάνουν στο ποσό – μαμούθ των 80 δισ. ευρώ!

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω, καθώς προσεχώς αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή οι επί τα χείρω αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το News247, τις νέες, αυστηρότερες προϋποθέσεις θα πρέπει να τις τηρούν όλοι οι οφειλέτες, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει για τα χρέη τους στο Δημόσιο.

Όποιος δεν πληροί τις νέες προϋποθέσεις, μοιραία θα τίθεται εκτός ρύθμισης.

Οι επί τα χείρω αλλαγές αφορούν τόσο στο επιτόκιο όσο και στη δυνατότητα μείωσης του αριθμού των δόσεων σε συνάρτηση με τη φοροδοτική ικανότητα του οφειλέτη.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria