Αισθητήρας 250 Megapixel από την Canon - OlaDeka

Αισθητήρας 250 Megapixel από την Canon

canon-250-megapixel

H Canon καταρρίπτει τα ρεκόρ, παρουσιάζοντας έναν αισθητήρα για κάμερες DSLR που φτάνει τα 250 Megapixel, μια επίδοση αν μη τι άλλο ζηλευτή. 

Ο αισθητήρας της Canon προσφέρει ανάλυση 19.580×12.600 pixels, η οποία οδηγεί σε φωτογραφίες γιγάντιων διαστάσεων. Το μέγεθος του αισθητήρα είναι APS-H, δηλαδή 29,2×20,2 χιλιοστά. Η τεχνολογία του αισθητήρα είναι CMOS και έχει πολύ μεγάλη ταχύτητα επεξεργασίας σήματος η οποία φτάνει τα 1,25 δισεκατομμύρια pixels το δευτερόλεπτο.

Για να μπορέσει κανείς να κατανοήσει τις δυνατότητες του νέου αυτού αισθητήρα της Canon, αρκεί να αναφέρουμε το παράδειγμα που δίνει το Gizmag. Εάν υποθέσουμε ότι φωτογραφίζεται ένα αεροπλάνο που πετά σε ύψος 18 χιλιομέτρων με τον αισθητήρα αυτό, θα μπορούσαμε στην φωτογραφία να διαβάσουμε με άνεση τα γράμματα στην άτρακτό του.

canon-250mp-sensor

Ένα άλλο στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι το γεγονός ότι ο εν λόγω αισθητήρας της Canon έχει τη δυνατότητα να τραβά βίντεο σε ποιότητα 125 φορές ανώτερη από το Full HD και 30 φορές ανώτερη από το 4Κ. Μέχρι στιγμής, η πιο εξελιγμένη κάμερα που έχει παρουσιαστεί από την Canon έχει αισθητήρα 50,6 Megapixel, επομένως, αυτός ο νέος αισθητήρας της, αλλάζει το τοπίο στην φωτογραφία.

Δεν αναμένεται να τον δούμε σύντομα να βγαίνει από την γραμμή παραγωγής, αλλά δείχνει τις δυνατότητες της βιομηχανίας imaging.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria