MathAid Greece: δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα - OlaDeka

MathAid Greece: δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα

Είναι γεγονός οτι η επιτυχία στις Πανελλήνιες εξετάσεις έχει ταυτιστεί τα τελευταία χρόνια με την παράλληλη φροντιστηριακή εκπαίδευση.

Φυσικά τα προβλήματα που ανακύπτουν απο μια τέτοια λογική είναι πολλά.Οι οικογένειες καλούνται να επωμιστούν μεγάλα σχεδόν δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη, ένα είδος θυσίας που φαντάζει μονόδρομος για να εξασφαλιστεί το μέλλον των παιδιών τους. Έχοντας αυτή την πραγματικότητα στο νου αλλά και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον προυπολογισμό των σύγχρονων νοικοκυριών, τρεις φίλοι (Γιάννης Χαρδαλούπας, Θωμάς Κοντσιώτης και Νίκος Μπουντάς) αποφασίζουν το φθινόπωρο του 2013 να δημιουργήσουν το MathAidGreece.

Πρόκειται για το πρώτο δωρεάν φροντιστήριο εξ αποστάσεως στην Ελλάδα. Όταν πρωτοξεκίνησε το εγχείρημα, προσφέροταν βοήθεια μόνο για τα Μαθηματικά τρίτης Λυκείου. Σήμερα, ανταποκρινόμενοι στην αυξημένη ζήτηση και στις ανάγκες των μαθητών αλλά και έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη ενός σημαντικού αριθμού εθελοντών με όραμα και όρεξη, το MathAidGreeceπροσφέρει βοήθεια στα Μαθηματικά και των τριών τάξεων του Λυκείου καθώς και στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Α.Ε.Π.Π). Τελικός στόχος δεν είναι άλλος απο το να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές Λυκείου να αποκτήσουν τις σωστές βάσεις και να συναγωνιστούν επι ίσοις όροις, ανεξαρτήτως οικονομικού υπόβαθρου. Ταυτόχρονα, οι εμπνευστές του πρωτοπόρου αυτού εγχειρήματος φιλοδοξούν να αφαιρέσουν έστω και ένα μικρό μέρος απο τα βάρη και τα άγχη που πλήττουν τις ελληνικές οικογένειες που καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά τις επιπτώσεις της κρίσης.

Στην πρόσπάθεια αυτή, το MathAidGreeceέχει βρει πολύτιμους υποστηρικτές, όπως είναι το πρόγραμμα υποτροφιών της κυρίας Αγγελοπούλου“AngelopoulosClintonGIUFellowship”. Πέραν της οικονομικής υποστήριξης που έλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τα παιδιά πίσω απο το MathAidGreece(Θοδωρής Λύρης, Ελπίδα Κοντσιώτη και Λάζαρος Σαπουντζής)είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν μέχρι το Μαιάμι των ΗΠΑ και να παραστούν στο ετήσιο συνέδριο του προγράμματος CGIUniversityτου ClintonFoundation. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν προτάσεις, να “ζυμώσουν” ιδέες και συλλογισμούς και να συγκεντρώσουν σχόλια και φρέσκες παρατηρήσεις απο άτομα που προέρχονται απο όλες τις γωνιές του πλανήτη και μπορούν να δώσουν μια άλλη προοπτική στο projectπου χρηματοδοτεί το πρόγραμμα Αγγελοπούλου. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου,είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πολλές ιδέες σχετικά με το educationalaccessκαι να διαπιστώσουν πως οι προσπάθειες για γεφύρωση του χάσματος στην εκπαίδευση κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Τέλος, πολύτιμος συνεργάτης απο φέτος είναι και ο κ. Βαγγέλης Ψύχας, μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, καθηγητής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με πολυετή εμπειρία και διακεκριμμένος επιστήμονας. Πολύ σύντομα θα είναι έτοιμα βιντεομαθήματα, δηλαδή βιντεοσκοποιημένες παραδόσεις θεωρίας και ασκήσεων, που δημιούργησε ο ίδιος ο κύριος Ψύχας χρησιμοποιώντας σύγχρονα πολυμέσα με απώτερο σκοπό να καταστεί η διαδικασία της μάθησης όσο το δυνατόν πιο απλή και εύκολη.

Στο siteτου προγράμματος (www.mathaidgreece.com) μπορεί κανείς να βρει όλες τις σχετικές πληροφορίες για το πως δύναται να παρακολουθήσει μαθήματα ή ακόμα και να γίνει ο ίδιος εθελοντής.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria