Κωνσταντοπούλου σε Φίλη: Εδώ και μήνες με απειλείτε ότι 'θα με τελειώσετε' - OlaDeka

Κωνσταντοπούλου σε Φίλη: Εδώ και μήνες με απειλείτε ότι ‘θα με τελειώσετε’

Στα άκρα φαίνεται πως φτάνει η αντιπαράθεση κυβέρνησης – πρόεδρου της Βουλής, με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Φίλη. Έντονη αντιπαράθεση της κας Κωνσταντοπούλου και με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

Στα άκρα φαίνεται πως φτάνει η αντιπαράθεση κυβέρνησης - πρόεδρου της Βουλής, με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Φίλη. Έντονη αντιπαράθεση της κας Κωνσταντοπούλου και με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

Η συζήτηση των επιτροπών της βουλής για το τρίτο μνημόνιο έφερε στο προσκήνιο την έντονη αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την πρόεδρο της Βουλής, που από τη διάσκεψη των προέδρων το βράδυ της Τετάρτης είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις κινήσεις της κυβέρνησης και είχε μιλήσει για όψιμους διαπλεκόμενους.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν μετά και την κατάθεση των τροπολογιών που ήρθαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μιλώντας για αντισυνταγματικότητα της διαδικασίας. “Οι σύντροφοι, αν μπορώ να τους πω έτσι, έχουν δώσει μάχες για την αντισυνταγματικότητα” ανέφερε και συμπλήρωσε προς τους υπουργούς της κυβέρνησης: “Δεν ξέρω ποιος σας συμβούλεψε για αυτά που διαβάστηκαν, δεν γίνονται να έρθουν περικοπές συντάξεων με τροπολογία, ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πάρει τέτοια θέση”.

Στο σημείο εκείνο το λόγο πήρε ο κ. Φίλης: Όποιος βγαίνει στα κεραμίδια ότι είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τους άλλους, δυστυχώς δεν είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τους άλλους” εξαπολύοντας επίθεση για μια ακόμη φορά εναντίον της προέδρου της Βουλής. Νωρίτερα μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της κυβέρνησης είχε αναφερθεί και πάλι στην κα. Κωνσταντοπούλου, χωρίς βέβαια να την κατονομάσει λέγοντας: “Η σημερινή διαδικασία έγινε μια φθηνή προσωπική αντιπαράθεση” και συνέχισε “αυτό είναι ένας κύκλος που δεν βοηθά τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής, αυτές οι παραινέσεις είναι βούτυρο στο ψωμί της ΧΑ”, συνδέοντας για μια ακόμη φορά την πρόεδρο της βουλής με το κόμμα της ακροδεξιάς.

Απαντώντας προσωπικά στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ η κα. Κωνσταντοπούλου είπε: “Σας ενόχλησε η αναφορά κύριε Φίλη για τον φασισμό, που τόσο καιρό η  στοχοποίηση που δέχομαι κ. Φίλη με τη σύμπραξή σας, δεν είναι αυτοματοποίηση. Με είχατε ταυτίσει με τη Χρυσή Αυγή” είπε και σε υψηλού τόνους σημείωσε πως εδώ και μήνες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της είχε δηλώσει προσωπικά πως “θα την τελειώσει”.

Αντιπαράθεση με βουλευτές της αντιπολίτευσης

Η κόντρα όμως της προέδρου της βουλής επεκτάθηκε και στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα η κα. Κωνσταντοπούλου επιτιθέμενη στην κυβέρνηση για τον τρόπο που επέλεξε να φέρει το μνημόνιο, αλλά και τις τροπολογίες, δήλωσε: “δεν μπορούν αυτοί, που είναι συνδυασμένοι με τη μαύρες σελίδες που βάφτηκαν στο Κοινοβούλιο, που ψήφισαν τόσα μνημόνια, να εμφανίζονται δικαιωμένοι και να μας κουνούν τώρα το δάχτυλο” και συνέχισε για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κ.κ. Βρούτση, Χατζηδάκη, Γεωργιάδη και Κεγκέρογλου τους οποίους και ανέφερε: “Κύριε Μάρδα δικαιώνετε όλους αυτούς που παρουσιάζουν ως μόνη λύση την ακροδεξιά και τον φασισμό”.

“Γνωριζόμαστε, είμαστε λίγοι στην Ελλάδα. Κα. Κωνσταντοπούλου που είδατε όσα χρόνια έχω στην πολιτική να έχω τάσεις φασιστικές και ρατσιστικές” σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης και ζήτησε από την ΠτΒ να διορθώσει. “Κύριοι συνάδελφοι της ΝΔ, σε αυτή αναφέρθηκα μετά λόγου γνώσεως. Σας θυμίζω τη δημοκρατική έκφραση να χτυπάτε τα έδρανα και να διαλύετε συνεδριάσεις. Σας θυμίζω την δημοκρατική έκφραση το να παρεμποδίζετε να τοποθετηθεί ο πολιτικός σας αντίπαλος, τα όσα αναίσχυντα έχει διατυπώσει μέσα σε αυτή την αίθουσα και τον φασιστικό τρόπο με τον οποίο έχετε συμπεριφερθεί. Αν δεν σας εκπροσωπεί μια συλλογική συμπεριφορά ή κατά μόνας τοποθετήσεις συναδέλφων με τους οποίους βρίσκεστε στην ίδια κοινοβουλευτική ομάδα, πεδίον δόξης λαμπρό να διαχωρίσετε τη θέση σας” απάντησε η κα. Κωνσταντοπούλου.

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria