Έκθεση-βόμβα του ΔΝΤ για το χρέος της Ελλάδας αδειάζει τη Γερμανία - OlaDeka

Έκθεση-βόμβα του ΔΝΤ για το χρέος της Ελλάδας αδειάζει τη Γερμανία

Έκθεση-βόμβα του ΔΝΤ για το χρέος της Ελλάδας αδειάζει τη Γερμανία

Η Ελλάδα θα χρειαστεί ελάφρυνση χρέους πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είναι προετοιμασμένοι να εξετάσουν οι εταίροι της στην ευρωζώνη λόγω των καταστροφών που υπέστησαν η οικονομία της και οι τράπεζές της τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην οποία είχε πρόσβαση το Reuters.

Σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση του ΔΝΤ που δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters, η Ελλάδα θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους από αυτή που οι ευρωπαίοι εταίροι της είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν, εξαιτίας της κατάρρευσης της οικονομίας της και των τραπεζών της τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η αναθεωρημένη ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που εστάλη στις κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ευρωζώνης αργά την Δευτέρα, λίγες ώρες αφού οι Αθήνα και οι 18 εταίροι της είχαν συμφωνήσει κατ’ αρχήν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πακέτο στήριξης, ύψους 86 δισ. ευρώ, με αντάλλαγμα σκληρότερα μέτρα λιτότητας και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Και συνεχίζει το Reuters, αναφέροντας πως “η δραματική επιδείνωση της βιωσιμότητας του χρέους επισημαίνει την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους σε τέτοιο σημείο που θα πρέπει να πάει πιο πέρα από όσο εξετάζει κι από όσο έχει προτείνει ο ESM”, τονίζεται στην έκθεση του ΔΝΤ.

“Οι Ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα περίοδο χάριτος 30 ετών για την εξυπηρέτηση όλων των ευρωπαϊκών χρεών της, συμπεριλαμβανομένων και νέων δανείων,καθώς επίσης και επέκταση της περιόδου ωρίμανσης, διαφορετικά να δεχτούν ετήσιες δημοσιονομικές μεταβιβάσεις στον ελληνικό προϋπολογισμό ή να δεχτούν να “βαθειά προκαταβολικά κουρέματα” στα δάνεια που έχουν δώσει στην Αθήνα”.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria