Ρεπορτάζ και φωτογραφίες από τη δημοπρασία Ιουνίου της Saga Furs - OlaDeka

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες από τη δημοπρασία Ιουνίου της Saga Furs

Σταθερές τιμές για τα ποιοτικά μινκ στη δημοπρασία Ιουνίου της Saga Furs
Ρεπορτάζ και φωτογραφίες από τη δημοπρασία Ιουνίου της Saga Furs

Η δημοπρασία Ιουνίου της Saga Furs πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της American Legend και της Fur Harvesters μεταξύ 3 και 12 Ιουνίου.
Η συνδυασμένη προσφορά περισσοτέρων των 5 εκατομμυρίων μινκ, καθώς και αλεπούδων,
αγρίων γουνοδερμάτων κ.α. προσείλκυσε σχεδόν 800 αγοραστές από όλες τις αγορές. Μια πολυποίκιλη, υψηλής ποιότητος προσφορά και ένα επιτυχημένο μάρκετινγκ έφερε περισσότερους από 400 Κινέζους πελάτες στη δημοπρασία, πολλούς εξ αυτών για πρώτη φορά.

Επιπλέον της εντυπωσιακής Κινεζικής συμμετοχής, εκατοντάδες πελάτες που παρέμειναν στην Κίνα παρακολούθησαν και πάλι τη δημοπρασία μέσω του internet, αγοράζοντας ‘on-line’ μέσω των brokers τους, μια διαδικασία πωλήσεων που η Saga Furs πραγματοποιεί εδώ και χρόνια.

Η Ρωσική αγορά αντιπροσωπεύτηκε από σημαντικό αριθμό αγοραστών, ο οποίος ανήλθε περίπου στους 100, ανεξάρτητα από τις οικονομικές προκλήσεις που διέρχεται η χώρα.

Σημαντική η παρουσία και των Ελλήνων, Κορεατών κ.α. αγοραστών.

Η προσφορά μινκ της Saga Furs πουλήθηκε σχεδόν κατά 100% κυρίως στο Hong Kong/China, καθώς και στην Κορέα και την Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Μόδας. Οι Κορεάτες παρατήρησαν την βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων μινκ της Saga Furs. Επίσης εκτιμούν το αξιόπιστο grading system.

Η Κορεάτικη βιομηχανία μόδας χρησιμοποιεί όλο και περισσότερη γούνα και η ποσότητες Saga Furs μινκ και αλεπούς που πωλούνται στην Κορέα όλο και αυξάνονται. Οι Ρώσοι άρχισαν να αγοράζουν ορισμένα δέρματα πολύ προσεκτικά για την ώρα. Ακόμη και μια αργή ανάκαμψη της Ρωσίας θα ήταν πού σημαντική για την επαν-ενεργοποίηση της Ελληνικής και Τουρκικής αγοράς. Η ζήτηση υψηλής ποιότητας γουνοδερμάτων και velvets συνεχίστηκε αμείωτη και τα δέρματα αυτά συνεχίζουν να απολαμβάνουν πολύ καλές τιμές. Τα velvet γενικά πουλήθηκαν σε σταθερές με ελαφρά χαμηλότερες τιμές σε σύγκριση με τα πρόσφατα επίπεδα τιμών.

Η πτωτική τάση τιμών για τα εμπορικής ποιότητας μινκ, η οποία ξεκίνησε μετά από τα υψηλά επίπεδα τιμών της δημοπρασίας Μαρτίου της Saga Furs, συνεχίστηκαν και τον Ιούνιο. Τα εμπορικής ποιότητας μινκ πουλήθηκαν σε 10-15% χαμηλότερες τιμές. Το δολάριο είναι κατά 7% πιο αδύναμο από την δημοπρασία Μαρτίου, γεγονός που είχε αρνητική επίδραση στις τιμές σε ευρώ. Η ήδη μεγάλη διαφορά μεταξύ velvet και μακρύσταχων συνέχισε να αυξάνεται, καθώς η Κίνα προτιμά να αγοράζει μεγάλα μεγέθη και velvet στις δημοπρασίες. Στην Κίνα υπάρχει μια μεγάλη εγχώρια παραγωγή μικρού μεγέθους εμπορικής ποιότητας μινκ γουνοδερμάτων, συνεπώς δεν χρειάζονται να προμηθευτούν αυτούς τους τύπους από άλλες πηγές. Καθώς η Ρωσική και η Ελληνική αγορά κινείται λιγότερο, η ζήτηση αυτών των μικρού μεγέθους εμπορικών γουνοδερμάτων παραμένει αδύναμη.

Η επόμενη δημοπρασία της Saga Furs θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 21 Σεπτεμβρίου, με την επιθεώρηση να ξεκινά από τις 11 Σεπτεμβρίου, στην οποία θα προσφερθούν τα Breeders, τα καλοκαιρινά και τα περισσότερα lowgrades.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria