ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:«Συνάντηση Αντιδημάρχου Τουρισμού με την Αν. Υπουργό Έλενα Κουντουρά» - OlaDeka

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:«Συνάντηση Αντιδημάρχου Τουρισμού με την Αν. Υπουργό Έλενα Κουντουρά»

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και με την Αναπληρώτρια Υπουργό Έλενα Κουντουρά με ομάδα εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Γούνας, του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών και του Αντιδημάρχου Τουρισμού Επιχειρηματικότητας &

Παραδοσιακών Εκδηλώσεων Δημήτρη Πετρόπουλου.

Η συνάντηση με την Αν. Υπουργό πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και εκφράστηκαν απόψεις που είναι απαραίτητες για την ενίσχυση του κλάδου της γουνοποιίας και του τουρισμού, τόσο σε τοπικό όσο και εθνικό επίπεδο.
Ο Αντιδήμαρχος υποστήριξε το αίτημα των φορέων της γούνας για τη συμμετοχή τους σε εκθέσεις υπό το Υπουργείο Τουρισμού καθώς και τη βελτίωσης της υποδομής του αεροδρομίου Καστοριάς.
Ενημέρωσε την Αν. Υπουργό για τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Δήμου Καστοριάς και τις προοπτικές του καταθέτοντας και σχετικό ενημερωτικό υπόμνημα. 
Στην τοποθέτησή του ο Αντιδήμαρχος έκανε λόγο για την προώθηση τουριστικών προορισμών όπως η Καστοριά μέσω του ΕΟΤ σε συνάρτηση με το μοντέλο – ήλιο θάλασσα το οποίο προβάλλεται αποκλειστικά για τη χώρα μας.
Αναλύοντας  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Καστοριάς που είναι ο Πολιτισμός και το αστείρευτο Φυσικό Περιβάλλον ζήτησε την αρωγή του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ στην ανάπτυξη των Ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού για τις οποίες προσφέρεται ο Δήμος Καστοριάς όπως ο Πολιτιστικός,  Θρησκευτικός, Οικολογικός τουρισμός, Αγροτουρισμός και άλλες μορφές όπως ο Αθλητικός Τουρισμός Αναψυχής και ο Συνεδριακός Τουρισμός.

Τέλος μεταφέροντας το αίτημα του Δημάρχου Καστοριάς Ανέστη Αγγελή ζήτησε την άμεση αξιοποίηση του ακινήτου «Ξενία Καστοριάς» το οποίο μεταβιβάστηκε και περιήλθε στην Ανώνυµη Εταιρεία «Ταµείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του ∆ηµοσίου Α.Ε.».
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria