Μετά τις βυζαντινές σημαίες στη χλόη, ο δήμος αποφάσισε να περάσει στις φονικές σημαίες με χορηγία της WIND - OlaDeka

Μετά τις βυζαντινές σημαίες στη χλόη, ο δήμος αποφάσισε να περάσει στις φονικές σημαίες με χορηγία της WIND

ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΑΕΡΑ. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΦΟΝΙΚΟ….
Μετά τις βυζαντινές σημαίες στη χλόη, ο δήμος αποφάσισε να περάσει στις φονικές σημαίες με χορηγία της WIND

 Προς το παρόν απολαύστε το θρίλερ σε εικόνες.  Ο χάρος βγήκε παγανιά στη λεωφόρο των κύκνων υπό την αιγίδα του δήμου Καστοριάς και με χορηγία της WIND…Δείτε τους σιδηρολοστούς και τους ιπτάμενους ιμάντες με τις μεταλλικές καστάνιες που σήμερα
σφύριζαν σαν σφαίρες πάνω από τα κεφάλια περαστικών και αυτοκινήτων όταν αποκολλήθηκαν από τις διαφημιστικές κατασκευές του run Greece που τοποθετήθηκαν σε στύλους φωτισμού της Λεωφόρου των Κύκνων.Μάλλον από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή. Δείτε τι λέει η Θεσσαλονικιά δικηγόρος κα Σοφία Δαμπάλη σχετικά (ΕΔΩ):

«Παράνομη αφισοκόλληση και ελληνική νομοθεσία
Περί αφισοκόλλησης

Στην καθημερινότητα μας σε μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και σε μικρότερες επαρχιακές πόλεις ερχόμαστε σε επαφή με ένα τεράστιο πλήθος εντύπων, διαφημίσεων, αφισών, εικόνων κ.ά., πληροφοριακού ως επί το πλείστον περιεχομένου που σκοπό έχουν να αποσπάσουν την προσοχή και το ενδιαφέρον μας για λίγα δευτερόλεπτα ή και περισσότερο.

Αρμόδιες αρχές για τον καθορισμό χώρων κατάλληλων για αφισοκόλληση είναι οι δήμοι και οι κοινότητες, οι οποίοι μέσα στη διοικητική τους περιφέρεια καθορίζουν επαρκείς χώρους στους οποίους επιτρέπεται να επικολλούνται αφίσες, έντυπα ή χειρόγραφα κάθε μορφής, να αναρτώνται, αναγράφονται ή προβάλλονται διαφημίσεις, συνθήματα, ονόματα, σύμβολα, παραστάσεις ή προσκλήσεις και γενικά να προβάλλονται με κάθε τρόπο ιδέες, πρόσωπα ή πράγματα. (Ν. 1491/1984, 2946/2001).

Επιτρέπεται η προβολή και η διαφήμιση σε όλους τους χώρους;

Πέραν των ρητά καθορισμένων χώρων που ορίζονται από τους ανωτέρω φορείς απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε άλλη διενέργεια αφισοκόλλησης σε χώρους δημόσιους, κοινόχρηστους, σε πινακίδες σήμανσης και σε πολλά άλλα μέρη στα οποία σήμερα η εν λόγω ρύθμιση έχει θα λέγαμε απομείνει στο γράμμα του νόμου.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι απαγορεύεται η διενέργεια με οποιοδήποτε τρόπο πράξεων προβολής και διαφήμισης α) σε μνημεία, αγάλματα και παραδοσιακά κτίρια, β) σε επιφάνειες τεχνικών έργων των φορέων του δημόσιου τομέα όπως σε τοίχους αντιστήριξης, γέφυρες, σήραγγες, στο κατάστρωμα των δρόμων και πεζοδρομίων καθώς και σε στύλους και τους υποσταθμούς εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας, γ) σε επίσημες πινακίδες δημόσιας πληροφόρησης, πινακίδες οδικής σήμανσης, στον εξοπλισμό φωτεινών σηματοδοτήσεων οδικής κυκλοφορίας, όπως σηματοδότες, στύλους ανάρτησης, συσκευές ρύθμισης καθώς και σε πινακίδες αφετηριών και στάσεων των μέσων συγκοινωνίας, δ) σε αρχαιολογικούς χώρους και παραδοσιακούς οικισμούς, καθώς και σε χώρους ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ε) κτίρια ιερών ναών κάθε θρησκείας και δόγματος καθώς και στο χώρο που τα περιβάλλει, στ) στις προσόψεις, στοές, κιγκλιδώματα, τοίχους και γενικά σε περιφράγματα ιδιωτικών κτιρίων και κτισμάτων εντός και εκτός κατοικημένων περιοχών πλην ορισμένων εξαιρέσεων.»



Υπάρχει κάτι πιο ξεκάθαρο? «…απαγορεύεται η διενέργεια με οποιοδήποτε τρόπο πράξεων προβολής και διαφήμισης…»

Κατά καιρούς ο δήμος Καστοριάς όχι μόνο κάνει τα στραβά μάτια σε παράνομες εγκαταστάσεις banners και αφισών ιδιωτών αλλά εισπράττει και ειδικό τέλος για τις παράνομες αυτές ενέργειες!!!

Ακόμη και στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας όπου πέφτουν πιστολιές και μαχαιριές από τη μαφία της νύχτας των μπουζουκιών, η παράνομη αφισοκόλληση και ανάρτηση banners σε στύλους και άλλα σημεία που αναφέρει ρητά ο νόμος, καταπολεμήθηκε κυρίως τα τελευταία χρόνια σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Το ίδιο έγινε και στην πόλη μας με τις μεγάλες πινακίδες (ρακέτες και πίζα) και για αυτό ξηλώθηκαν. Και τώρα οι ειδήμονες του δήμου ξανά προς τη δόξα τραβούν.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΡΥΠΑΝΣΗ
Εκτός του θέματος ρύπανσης μιας πόλης που προσπαθεί να πουλήσει μια εικόνα καθαρού, αρχοντικού και φυσικού περιβάλλοντος (δείτε την ασχήμια σε όλο της το μεγαλείο) σήμερα έτυχε ο στρατηγός αέρας να εκθέσει και άλλο τους αρμόδιους του δήμου Καστοριάς. Τα δυνατά μποφόρ ξέσκισαν ακόμη και τις πολύ δυνατές κατασκευές δεσίματος πάνω στους στύλους φωτισμού στην κύκνων. Αυτό το δυνατό δέσιμο όμως λειτουργεί ακόμη πιο επικίνδυνα όταν ο αέρας ή κάποια άλλη δύναμη τα νικήσει. Όταν αυτοί οι σιδηρολοστοί που δέθηκαν με πανίσχυρους ιμάντες και μεταλλικές καστάνιες πάνω στους στύλους σπάσουν και εκσφενδονιστούν με μανία στον αέρα, τότε γίνονται φονικά όργανα που αιωρούνται διαβολικά και …όποιον πάρει ο χάρος. Φανταστείτε ένα από αυτά τα σιδερικά να αποκολληθεί και με δύναμη να προσγειωθεί στο παρμπρίζ διερχόμενου οχήματος (που έχει και αυτό την ταχύτητα του, άρα πολλαπλασιάζει τη σφοδρότητα της σύγκρουσης) ή στο κεφάλι ενός παιδιού που τυχαίνει να βαδίζει εκείνη τη στιγμή στο σημείο.

ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ «ΣΤΟΛΙΣΕΙ» ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Ο ΔΗΜΟΣ 


Είναι πιο μεγάλο γεγονός από την 25η Μαρτίου ή τις άλλες Εθνικές ή θρησκευτικές γιορτές η προβολή ενός γεγονότος που φτιάχθηκε για την προβολή του σπόνσορα? Για την προβολή της WIND? Είναι δυνατόν να παραδίδεται έτσι αμαχητί η αξιοπρέπεια μιας πόλης? Τόσο αξίζει? Τόση είναι η τιμή της κύριοι του δήμου? Και μη μου πείτε τις γνωστές μπούρδες περί αθλητικού ιδεώδους και προβολής της πόλης! Θα ξεράσω. Ελάτε, βγείτε πίσω από από το δαχτυλάκι σας, σας βλέπουμε…Όλα γίνονται για ένα πανέξυπνο concept προβολής του σπόνσορα. Γιατί αν σας ενδιέφερε ο αθλητισμός, θα κάνατε κάτι δικό σας για την Καστοριά και τον αθλητισμό. Και αν μου μιλάτε για την προβολή, θα σκάσω στα γέλια. Και θα σας πω ότι αν αυτό είναι το ζητούμενο θα μπορούσε να σας προτείνει όλο το επικοινωνιακό σύμπαν εκατομμύρια τρόπους για να το κάνετε. Οπότε, σκεφθείτε το καλά και καθαρίστε την πόλη από τη οπτική μόλυνση της παράνομης και επικίνδυνης προπαγάνδας. Και πείτε το και στους γνωστούς τοπικούς μάγκες της νύχτας να το ξέρουν και αυτοί. Η διαφήμιση αυτή είναι παράνομη. Η πόλη δεν είναι μόνο δικιά τους. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria