Συνελήφθη πρόσωπο κλειδί για την υπόθεση Siemens - OlaDeka

Συνελήφθη πρόσωπο κλειδί για την υπόθεση Siemens

Συνελήφθη πρόσωπο κλειδί για την υπόθεση Siemens

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκδόσεων ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, που ήταν πρόσωπο κλειδί τόσο στο σκάνδαλο των εξοπλισμών όσο και στο σκάνδαλο της Siemens.

Σύμφωνα με το Βήμα, ο Όσβαλντ εντοπίστηκε στο Αμπου Ντάμπι, όπου συνελήφθη με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο κ. Αγγελής.

Ο τραπεζίτης κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σύμφωνα με το Βήμα εντοπίστηκε στο Αμπου Ντάμπι, όπου συνελήφθη με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο κ. Αγγελής.

Προηγουμένως είχαν ζητήσει την έκδοσή του ο ανακριτής Νίκος Τσιρώνης, ενώ έχει παραπεμφθεί και για το σκάνδαλο της Siemens με βάση το τελευταίο βούλευμα που εκδόθηκε και από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών.

Όπως αναφέρει το Βήμα, παρά το γεγονός ότι ο κ. Οσβαλντ έχει γαλλική υπηκοότητα και οι Ελβετοί αρνούνταν την έκδοσή του στις ελληνικές αρχές, ο εισαγγελέας εκδόσεων κ. Αγγελής σε συνεργασία και με άλλους δικαστές κατάφερε να τον συλλάβει σε περιοχή τράνζιτ στο Αμπού Ντάμπι.

Ο τραπεζίτης μεταφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, σήμερα, Μ.Δευτέρα, με άκρα μυστικότητα στην εισαγγελία εφετών Αθηνών, για να εκτελεστεί το ένταλμα, κρατείται στη ΓΑΔΑ, και στο επόμενο τριήμερο θα οδηγηθεί στον κ Τσιρώνη για να απολογηθεί και για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών.

Οι ανακριτές προσδοκούν πολλά από την απολογία Οσβαλντ, αφού εκείνος φαίνεται να γνωρίζει διευθύνσεις και ονόματα, ακόμα και κρατικών αξιωματούχων της χώρας μας που παραλάμβαναν τις μίζες.

ΤΟ ΧΡΗΜΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria