ΚΑΣΤΟΡΙΑ:ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΤΗΝ FUR EXCELENCE IN ATHENS - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΤΗΝ FUR EXCELENCE IN ATHENS

Αντιπροσωπεία από Το Ποτάμι επισκέφτηκε την  Έκθεση Γούνας Fur Excellence in Athens International Fur Fair 2015.

Στο Εκθεσιακό Κέντρο ”Metropolitan Expo”. στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015  επίσκεψη στην Έκθεση Γούνας Fur Excellence in Athens International Fur Fair 2015 από

αντιπροσωπεία στελεχών από Το Ποτάμι αποτελούμενη από τους Χαρακίδη Κυριάκο Βουλευτή ΠΕ Δράμας, Τσουνάκη Αργύρη συντονιστή του Τομέα Πολιτικής  Επιχειρηματικότητας και ΜμΕ και Αντώνη Σιαμπανόπουλο Υπ Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης.

Οι διοργανωτές της Έκθεσης  και εκπρόσωποι του κλάδου της Γούνας ενημέρωσαν τα στελέχη του Ποταμιού για τις δράσεις τα προβλήματα και τις προοπτικές του κλάδου της γούνας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αποτελεί σχεδόν τον μοναδικό  στη χώρα οποίος εξάγει το 95% της παραγωγής του σε 58 χώρες, ενώ Καστοριά και Σιάτιστα αποτελούν το αποκλειστικό Παραγωγικό Κέντρο της Ευρώπης παραδίδοντας ταυτόχρονα αναλυτικό φάκελο με τα αιτήματα και τα προβλήματα του κλάδου.

Από τη μεριά τους, τα στελέχη του Ποταμιού δήλωσαν ότι για Το Ποτάμι η εξωστρέφεια, οι εξαγωγές και η πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, αποτελούν μονόδρομο για την έξοδο της Χώρας από την παρατεταμένη οικονομική κρίση. Ο Κλάδος της Γούνας αποτελεί παράδειγμα επιχειρηματικού μοντέλου που συνδυάζει την παραγωγή προϊόντων εντάσεως γνώσης, υψηλής προστιθέμενης αξίας και υψηλών προσόντων εργασίας. Το Ποτάμι πιστεύει ότι η Πολιτεία μπορεί και πρέπει συντεταγμένα να ενισχύσει και να διευκολύνει τους εξαγωγικούς της πρωταθλητές, να διευκολύνει την επιχειρηματικότητα και να αλλάξει τις δομές κόστους. Να παράσχει φορολογικά κίνητρα συνδεδεμένα με εξαγωγικούς στόχους, να συμψηφίζει επιστρεφόμενο ΦΠΑ με εταιρικές φορολογικές υποχρεώσεις, να στηρίζει ενεργά τον κλάδο στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Πολιτεία επιπροσθέτως μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο οργανισμούς όπως ο ΟΠΕ και ο Enterprise Greece, για την προώθηση των εξαγωγών της γουνοποιίας. Επιβάλλεται επίσης να αξιοποιήσει τα ευρωπαϊκά προγράμματα, και να διεκδικήσει νέα εργαλεία από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ώστε σε συνεργασία και με τις Ελληνικές τράπεζες να μειώσει τα χρηματοοικονομικά κόστη των εταιρειών του κλάδου και να μειώσει το χρηματοοικονομικό κόστος εξαγωγών.


Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα περίπτερα των γουνοποιών όπου έγινε αναλυτική συζήτηση με τους εκθέτες για τα προβλήματα τους.

Τα στελέχη από Το Ποτάμι δεσμεύτηκαν μέσω της κοινοβουλευτικής τους ομάδας θα προωθήσουν προς την κυβέρνηση  τόσο τα θέματα που συζητήθηκαν όσο και τις προτάσεις του κλάδου, και η συνάντηση έκλεισε με την αμοιβαία υπόσχεση της  μόνιμης σταθερής επικοινωνίας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria