FUR EXCELENCE IN ATHENS: Αναπάντεχα καλά... - OlaDeka

FUR EXCELENCE IN ATHENS: Αναπάντεχα καλά…

FUR EXCELENCE IN ATHENS: Αναπάντεχα καλά...

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε το workshop της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουνας και του Fur Europe.
Η εκδήλωση που διοργανώθηκε ήταν εξαιρετική και ήταν η πρώτη φορά που τράβηξε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, αποδεικνύοντας τη σοβαρή δουλειά που γίνεται εδώ και καιρό.Στην τελευταία φωτογραφία του άρθρου θα διακρίνετε στα πρώτα…θρανία να παρακολουθεί με ενδιαφέρον το
μάθημα και ο CEO της IFF κ.Mark Oaten με τον οποίο είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα της οποίας το περιεχόμενο θα δημοσιεύσουμε εν ευθέτω χρόνω.

Όσον αφορά τώρα στην πορεία της έκθεσης γενικότερα έχουμε να πούμε τα εξής:
Είχαμε γράψει από χθες ότι στην Αθήνα προσγειώθηκαν δύο αεροπλάνα με Ρώσους εμπόρους και σήμερα αναμένονταν να επισκεφτούν την έκθεση. Έτσι και έγινε. Σήμερα οι διάδρομοι αλλά και τα περίπτερα της έκθεσης είχαν μόνιμα κίνηση. 
Οι αγοραστές έδωσαν… ζωή στο Metropolitan expo και κατά συνέπεια στους εκθέτες.
Το κλίμα έχει πλέον το χαρακτηριστικό μιας ήρεμης ωριμότητας. Οι περισσότεροι εκθέτες μετά τις δύσκολες μέρες του Hong Kong και του Μιλάνου περίμεναν με αγωνία τη σειρά της Αθήνας. 
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν προετοιμαστεί για βατερλό.  Όποιος και αν σας είχε πει ότι ήξερε τι θα γινόταν θα έλεγε ψέμματα. Με αυτές τις χαμηλού επιπέδου προσδοκίες λοιπόν οι γουναράδες το πήραν απόφαση και ήταν έτοιμοι για όλα. 
Ακόμη και για το πιο αρνητικό σενάριο. Ένα σενάριο που ευτυχώς δεν ήρθε ποτέ. Εννοείται ότι τις παλιές εποχές πρέπει προς το παρόν τουλάχιστον να τις ξεχάσουμε. Πρέπει όμως να λέμε και δόξα τω θεό που η έκθεση α) έφερε κόσμο και β) έγιναν δουλειές έστω και περιορισμένου βεληνεκούς μέχρι στιγμής, που όμως η γουνοποιία τις είχε άμεσα ανάγκη για ουσιαστικούς λόγους ρευστότητας και παράτασης της ενεργής  διάρκειας λειτουργίας των επιχειρήσεων αλλά και για ψυχολογικούς.
Όπως μας είπε πολύ γνωστός επιχειρηματίας της Καστοριάς”Πήραμε ασπιρίνες, κάναμε τις ενέσεις μας και συνεχίζουμε…Το πολύ σημαντικό όμως που αντιληφθήκαμε είναι ότι είδαμε τους διεθνείς πελάτες μας να έρχονται, να ενδιαφέρονται και καταλάβαμε  ότι ευτυχώς δεν έχουν παρατήσει το αντικείμενο. Και μην πείτε ότι αυτό είναι λίγο. Ζούμε ζόρικες εποχές διεθνώς..”
Άλλος εκθέτης μας ανέφερε ότι φέτος οι παραγγελίες ήταν όντως (πάντα μέχρι στιγμής- είμαστε στο κλείσιμο της δεύτερης μέρας ακόμη- μικρότερες σε αξία και ποσότητα. Ήταν όμως πληρωμένες προκαταβολικά. “Οι πελάτες μου λένε άκου να σου πω, φέτος δεν μπορώ να κάνω μεγάλες αγορές. Τόσα έχω, πάρτα και είμαστε νοικοκύρηδες και οι δύο”. 
Συνεχίζοντας τις αναφορές σε μαρτυρίες αναφέρουμε ότι εκθέτης κατ επανάληψη στην έκθεση της Αθήνας μας εκμυστηρεύτηκε ότι φέτος που περίμενε τα χειρότερα απέκτησε τέσσερις νέους, άγνωστους έως σήμερα σε αυτόν πελάτες. 
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι Καστοριανός ο οποίος έλαβε μέρος στην φετινή έκθεση για πρώτη φορά είπε: “Εγώ μέχρι πέρσι ακούγοντας τα αρνητικά κουτσομπολιά στην Καστοριά δεν τολμούσα να έρθω. Φέτος όμως έστω και φοβισμένος ήρθα. Έχω πάθει… πλάκα. Όταν γυρίσω στην Καστοριά θέλω να βρω και να  μιλήσω από κοντά, σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι η έκθεση της Αθήνας δεν αξίζει. Αν γνώριζα νωρίτερα το τι γίνεται εδώ, θα ερχόμουν από την πρώτη έκθεση.
Η λέξη νοικοκύρεμα που προαναφέρθηκε “παίζει” πολύ στη διάλεκτο της φετινής έκθεσης αλλά και σεζόν. Θυμηθείτε το …όποιος αντέξει που λέγαμε σε προηγούμενα άρθρα σχετικά με τις εξελίξεις που τρέχουν και θα τρέξουν στο άμεσο μελλοντικό διάστημα για τον κλάδο. Αυτό είναι λοιπόν το μήνυμα και η Fur Excelence in Athens έκανε συγκρατημένα βήματα προόδου με κοντράστ την πλήρη απογοήτευση όσων Ελλήνων συμμετείχαν σε Hong Kong και Μιλάνο. Η έκθεση απογοήτευσε απ ότι φαίνεται κάποιους που πίστευαν ότι φέτος θα ήταν η τελευταία. Όχι κατηγορηματικά. Μόνο αυτό δεν δείχνει. Η εικόνα είναι σαφής και η δυναμική έχει αποκτηθεί σε τέτοιο βαθμό που δημιουργεί ασφαλές περιβάλλον για την συνέχιση της.Του χρόνου στις ίδιες σταθερά ημερομηνίες 24-03-2016,
Είδαμε κόσμο που ήταν υποψήφιοι αγοραστές στους διαδρόμους. Είδαμε στη συνέχεια να γίνονται όντως αγοραστές στα περίπτερα.Ευχόμαστε το καλύτερο για όλους. 
Το πρόβλημα είναι στην νοοτροπία μας. Το πρόβλημα είναι στη δεδομένη και υπαρκτή δυστυχώς διχόνοια που από επαγγελματική κατάντησε να έχει έντονα κοινωνικά και δυσάρεστα χαρακτηριστικά. 
Εδώ να  σημειώσουμε ότι η  ανεξάρτητη προσπάθεια που προαναγγείλαμε για συνένωση του γουνοποιιτικού κόσμου, αντιμετωπίζει προβλήματα. Η συνεννόηση βρίσκεται και πάλι σε άγονες περιοχές. Οι εμπνευστές της όμως ψάχνουν ήδη νέους δρόμους για την εξεύρεση κοινού τόπου και ένωση των γουνοποιών. Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος θα τα καταφέρομε.
Καλό βράδυ από την βροχερή Αθήνα.
Πέτρος Σμιξιώτης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria