ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: «Από το χωράφι της Δυτικομακεδονικής Γης στο παγκόσμιο ράφι» - OlaDeka

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: «Από το χωράφι της Δυτικομακεδονικής Γης στο παγκόσμιο ράφι»

Διεξοδική και αναλυτική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11/03/2015 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Κοζάνης παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης κ. Πλακεντά, της Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης – Επιχειρηματικότητας και

Εμπορίου κ. Κούσκουρα, του Εντεταλμένου Συμβούλου Εμπορίου και Λαϊκών Αγορών κ. Καλαϊτζόπουλου και των τεσσάρων προέδρων των επιμελητηρίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Κοζάνης κ. Κυριακίδη, Καστοριάς κ. Καραταγλίδη , Φλώρινας κ. Σαπαλίδη και Γρεβενών κ. Ράμμου.

Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε ο σχεδιασμός δράσεων και ενεργειών προώθησης της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων με έμφαση στον καθορισμό κοινής εκθεσιακής πολιτικής. Κατατέθηκαν σημαντικές και ενδιαφέρουσες προτάσεις και συμφωνήθηκε να υπάρξει και νέος κύκλος επαφών για την περαιτέρω εξειδίκευση των επόμενων βημάτων. Παράλληλα αποφασίστηκε σε πρώτη φάση η οργανωμένη παρουσία επιχειρήσεων της περιφέρειας, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, σε μία έκθεση ανεπτυγμένων αγορών στην έκθεση Anuga 2015 της Κολωνίας 10-14 Οκτωβρίου και σε μία έκθεση αναπτυσσόμενων αγορών  στην έκθεση Foodex Saudi 2015 στη Jeddah της Σαουδικής Αραβίας 17-20 Νοεμβρίου.

Η Περιφέρεια θα αναλάβει μέρος της χρηματοδότησης και το γενικό συντονισμό των ανωτέρω εκθέσεων και τα τέσσερα επιμελητήρια θα αναλάβουν την ενημέρωση των μελών τους και την οργάνωση και διεκπεραίωση των επιμέρους θεμάτων για την άρτια διεξαγωγή των αποστολών. Για το σκοπό αυτό στο αμέσως προσεχές διάστημα του μηνός Μαρτίου θα ακολουθήσουν προσκλήσεις ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων, συμμετοχή που θα καθορίσει και τις επόμενες ενέργειες των εμπλεκόμενων φορέων.  
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria