ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ...ΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ - OlaDeka

ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ …ΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ

ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ...ΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ

(σ.σ.Συνεχίζει την προκλητική στάση ο Αθηναίος επιχειρηματίας που επέλεξε ο δήμος Καστοριάς: Δεν πληρώνω γιατί έτσι γουστάρω!!! Επειδή ξέρουμε ότι μας διαβάζει ας γνωρίζει ότι θα ενημερώνουμε κάθε μελλοντικό υποψήφιο θύμα του σε όλη
την Ελλάδα για τις μαφιόζικες τακτικές του και τις πιστολιές που έχει αφήσει εδώ στην Καστοριά και προσπαθεί να πείσει ότι δεν ιδρώνει το αυτί του ούτε από την Ελληνική δικαιοσύνη στην οποία δεν έχουν παρά να προσφύγουν τα θύματα του. Εντάξει κυρίες και κύριοι της IFEC? Να τους χαίρεστε εκεί στο …εν τιμο δήμο τους …εν τιμους συνεργάτες σας!)

Εντάσεις και αντιπαραθέσεις σημειώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς για το χωριό του Αϊ- Βασίλη που λειτούργησε στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας τα Χριστούγεννα

Στη συνεδρίαση της 26ης Φεβρουαρίου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Πετρόπουλος έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα που είχαν θέσει για το συγκεκριμένο θέμα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας.

Ο Αντιδήμαρχος κατηγόρησε τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλη Χατζησυμεωνίδη για μικροπρέπεια και καιροσκοπισμό, αφήνοντας παράλληλα αιχμές σχετικά με τους χειρισμούς της προηγούμενης δημοτικής αρχής σε διάφορα θέματα.

«Ο Δήμος δεν ανέλαβε καμία απολύτως δαπάνη. Καμία επιβάρυνση δεν είχε ο Δήμος σχετικά με την κατανάλωση του ρεύματος και με την κατανάλωση του νερού. Ούτε υπάρχει αντίστοιχη οφειλή της μισθώτριας εταιρείας. Καμία επιβάρυνση δεν πρόκειται να έχει ο Δήμος σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών του πάρκου, γιατί αυτή η υποχρέωση βαρύνει τη μισθώτρια εταιρεία και έχει τακτοποιηθεί. Έγινε πράγματι αποτίμηση του κόστους των εργασιών από τεχνικό εμπειρογνώμονα και εκτιμήθηκε ότι θα απαιτηθεί το ποσόν των 1.150 ευρώ, το οποίο έχει καταβληθεί από τη μισθώτρια σε τρίτο πρόσωπο για τον σκοπό αυτό. Αυτά έχουν συμφωνηθεί εγγράφως σε ιδιωτικό συμφωνητικό. Οι εργασίες αποκατάστασης θα πραγματοποιηθούν άμεσα και τα σχετικά τιμολόγια θα εκδοθούν στο όνομα της μισθώτριας εταιρείας.

Σχετικά με την αποκατάσταση του πεσμένου στύλου ηλεκτροφωτισμού. Ξεχάσατε προφανώς σε ποια κατάσταση ήταν το πάρκο όταν το παρέλαβε η μισθώτρια εταιρεία. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι το παρέδωσε σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που το παρέλαβε, διότι το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού ήταν σε αχρηστία, κατεστραμμένο μπορώ να πω. Η μισθώτρια το αποκατέστησε. Ο στύλος θα αποκατασταθεί στο πλαίσιο των εργασιών που πρέπει να γίνουν με τη δαπάνη της μισθώτριας εταιρείας, αν και δεν ευθύνεται ούτε αυτή.

Σχετικά με το ξενοδοχείο.Καταρχήν ο εκπρόσωπος της εταιρείας δεν ισχυρίστηκε ότι ο Δήμος ανέλαβε τη σχετική υποχρέωση για την κάλυψη της δαπάνης σε τοπικό ξενοδοχείο, ούτε προκύπτει από πουθενά κάτι τέτοιο. Ούτε ήρθε κανείς στον Δήμο για να ζητάει χρήματα γι΄αυτό τον λόγο. Αυτός ο ισχυρισμός είναι ψευδής και συκοφαντικός, διότι δεν έγινε τέτοια συμφωνία. Το ερώτημα είναι προκλητικό και κακόβουλο.

Αντίθετα κ. Χατζησυμεωνίδη, έρχονται διάφοροι καθημερινά και ζητούν να εισπράξουν χρήματα επικαλούμενοι προφορικές αναθέσεις έργων από εσάς και τους αντιδημάρχους ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο»; ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος.

Για παιδική χαρά η οποία « ξηλώθηκε» για τις ανάγκες του θεματικού πάρκου, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε: «μόνο παιδική χαρά δεν ήταν αυτή. Γνωρίζετε ότι κρίθηκε ακατάλληλη από την επιτροπή ελέγχου παιδικών χαρών, με συγκεκριμένη απόφαση, διότι δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για την ασφάλεια και προστασία των παιδιών;

Η λειτουργία της έπρεπε να είχε διακοπεί νωρίτερα γιατί δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ασφαλείας. Ποιο είναι το ερώτημα λοιπόν; Γιατί έγινε αποξήλωση της παιδικής χαράς; Για να αποφύγουμε καταγγελίες, ατυχήματα και τραυματισμούς και για να μην έρθει η δημοτική αρχή αντιμέτωπη με την εισαγγελία, σε αντίθεση με αντιδημάρχους ή δημοτικούς συμβούλους της προηγούμενης δημοτικής αρχής οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα.

Πλησίον της παιδικής χαράς επρόκειτο να λειτουργήσει το θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο και αφού αναμέναμε στην πόλη μας πλήθος επισκεπτών ήταν αυτονόητο ότι θα γινόταν επίσκεψη και στην παιδική χαρά η οποία ήταν ακατάλληλη. Προκειμένου να αποφύγουμε τον κίνδυνο των καταγγελιών, κρίθηκε αναγκαίο να γίνει απομάκρυνση της παιδικής χαράς.

Γιατί κ. Χατζησυμεωνίδη δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε και να επαινέσετε τη νομιμότητα και την ορθότητα των αποφάσεών μας;

Όλες οι παιδικές χαρές οι οποίες δεν έχουν πιστοποίηση ασφαλείας θα αποξηλωθούν το ταχύτερο δυνατό. Κανένα θέμα που απασχολεί την κοινή γνώμη και τη δημόσια υγεία και ασφάλεια δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση. Προγραμματίζουμε ήδη την εγκατάσταση της παλιάς παιδικής χαράς με νέες εγκαταστάσεις οι οποίες θα πληρούν προϋποθέσεις νομιμότητας και ασφαλείας. Θα υπάρχει για πρώτη φορά πρόνοια για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες τα οποία εσείς τα είχατε αγνοήσει.

Δυστυχώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες επηρέασαν αρνητικά και τη λειτουργία του πάρκου. Το συμπέρασμα είναι λοιπόν ότι δεν ζημιώθηκε καθόλου ο Δήμος ούτε οι πολίτες μας. Προχωράμε σε έργα και υλοποιούμε τις αποφάσεις μας για το καλό της πόλης μας». Θα ήθελα όμως να προσθέσω κι εγώ με τη σειρά μου τα εξής ερωτήματα:

Ποιόν επιβάρυνε η κατανάλωση νερού τα δυο προηγούμενα χρόνια αφού δεν έγινε ποτέ σύνδεση νερού στο όνομα του προηγούμενου μισθωτή;

Πώς είναι δυνατόν ο προηγούμενος μισθωτής να μισθώνει σε τρίτους το πάρκο όταν αυτό απαγορεύεται; Με την υπεκμίσθωση που είχε κάνει ο προηγούμενος μισθωτής σε τρίτους δεν ζημιώθηκε η περιουσία του Δήμου αφού έχασε έσοδα πολλών χιλιάδων ευρώ; Πώς έγινε η αποκατάσταση του χώρου του πάρκου; Σε τι ποσό ανήλθε αυτή η δαπάνη; Ποιος την επιβαρύνθηκε; Υπάρχουν σχετικά τιμολόγια να μας προσκομίσετε;

Υπόθεση σκάνδαλο με τα καυσόξυλα Κλεισούρας που απασχολεί την κοινή γνώμη. Να μας εξηγήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή τι γνωρίζει σχετικά με την εκσκαφή του αρχαιολογικού χώρου Δισπηλιού», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πετρόπουλος.

«Λυπάμαι για το ύφος του Αντιδημάρχου γιατί έβγαλε εσώψυχα, επεκτάθηκε και πέρα από την ερώτηση. Η ερώτηση ήταν συγκεκριμένη και έπρεπε να μας απαντήσουν για ορισμένα θέματα.

Ευχαριστούμε που μας απάντησαν, αλλά η επέκταση και σε άλλα αντικείμενα ήταν εκτός θέματος. Η λάσπη έχει αποσταλεί στην προεκλογική περίοδο, ξέρουμε τη λάσπη που μας έχουν ρίξει, ποντάρανε σ΄αυτή τη λάσπη. Ο κόσμος όμως κρίνει από το αποτέλεσμα, γιατί όταν συζητούσαμε εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αποτυχία αυτού του πάρκου, για το χωριό του Αι- Βασίλη, έλεγαν ότι θα κριθούν από το αποτέλεσμα. Ο κόσμος είδε την ποιότητα.

Ακόμα και σήμερα ο χώρος είναι βομβαρδισμένο τοπίο. Καμία αποκατάσταση του χώρου δεν έχει γίνει.

Η παιδική χαρά. Όλες οι παιδικές χαρές, είναι 100 στον Δήμο Καστοριάς, καμία δεν ξηλώθηκε. Η μόνη παιδική χαρά που ξηλώθηκε και ήταν η καλύτερη και είχε πιστοποιημένα όργανα ήταν αυτή και η μόνη που ξηλώθηκε για να εξυπηρετήσουμε τα ιδιωτικά συμφέροντα. Γιατί δεν ξηλώσατε τις άλλες;

Η εταιρεία αυτή άφησε φέσια. Άφησε χρέη στην περιοχή μας. Αντί να δούμε κάποιο καλό, χρεώθηκαν και φεσώθηκαν κάποιοι επαγγελματίες της περιοχής μας και δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους. Αυτή ήταν η ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών. Το λούνα – Παρκ ήταν το πιο χειρότερο πράγμα που είχε η Καστοριά», ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Χατζησυμεωνίδης.

Ακολούθησε έντονος διάλογος και ανταλλαγή διαξιφισμών μεταξύ του Αντιδημάρχου κ. Πετρόπουλου και των συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν εντάσεις στην αίθουσα.

Τα πνεύματα προσπάθησε να κατευνάσει με παρέμβασή του ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής.

«Το κλίμα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την προσωπική μου άποψη θα πρέπει να είναι πιο ήρεμο. Να είναι συναινετικό. Απευθύνομαι σε όλο το σώμα. Αν θέλετε να υπηρετήσουμε τους δημότες, θα πρέπει να τους υπηρετήσουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο. Αν πρόκειται να βγούμε εδώ ως ομάδες, σίγουρα θα έχουμε ανάγκη από πολλές παιδικές χαρές», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τη συζήτηση των υπολοίπων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Ελένη Ψωμαδάκη

Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria