Reuters: Αίτημα για παράταση από την Ελλάδα - OlaDeka

Reuters: Αίτημα για παράταση από την Ελλάδα

Reuters: Αίτημα για παράταση από την Ελλάδα

Η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να ζητήσει την Τετάρτη, «παράταση της δανειακής σύμβασης» σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, βάση του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης θα αποτελέσει η πρόταση του Γάλλου Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί. Η παράταση θα ζητηθεί για διάστημα 6 μηνών, αλλά όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι όροι τελούν ακόμη υπό διαπραγμάτευση. Ωστόσο το γεγονός ότι το πρακτορείο κάνει λόγο για «δανειακή σύμβαση» αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η ελληνική πλευρά δεν θα δεχθεί το 6μηνο πρόαγραμμα να συνοδευτεί από νέα μέτρα.

Το Reuters αναφέρει ότι η σχετική επιστολή πρόκειται να σταλεί στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος στην συνέχεια θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης για το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τη Wall Street Juurnal, ο έλληνας υπουργός οικονομικών Γιανης Βαρουφάκης δήλωσε ότι το κείμενο που θα κατατεθεί «θα ικανοποιεί τους πάντες» και περιγράφει τις συνομιλίες ως «ζωηρές».

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα το Μαξίμου με non paper είχε επισημάνει σημεία της προτασης Μοσκοβισί, χαρακτηρίζοντάς τα «προωθητικά».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria