Αλέξης Τσίπρας: Ριζική αναθεώρηση του Καλλικράτη - OlaDeka

Αλέξης Τσίπρας: Ριζική αναθεώρηση του Καλλικράτη

Αλέξης Τσίπρας: Ριζική αναθεώρηση του Καλλικράτη

Στη χθεσινή του ομιλία ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην Αυτοδιοίκηση προανήγγειλε τη διαδικασία άμεσης διαβούλευσης όπου στόχος θα είναι η ριζική αναθεώρηση του Καλλικράτη. 

Στο πλαίσιο της ριζικής διοικητικής μεταρρύθμισης κομβικό ρόλο έχει η με κάθε τρόπο στήριξη της Αυτοδιοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργούμε νέο θεσμικό πλαίσιο μέσα από τη ριζική αναθεώρηση του «Καλλικράτη». 
Ξεκινάμε αμέσως τις διαδικασίες μίας ευρείας διαβούλευσης, με παρεμβάσεις σε όλο το εύρος αρμοδιοτήτων και διάρθρωσης του «Καλλικράτη» μέχρις ότου ολοκληρωθεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο. 
Να θυμίσουμε ότι τον Ιούνιο του 2013 στην παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δημόσια Διοίκηση εξηγώντας το σχέδιό του, ο κ. Τσίπρας είχε πει πως στην Ελλάδα ο μέσος πρωτοβάθμιος Καλλικρατικός ΟΤΑ έχει 34.780 κατοίκους και έκταση 406 τετρ.χλμ, «τη στιγμή που οι αντίστοιχοι μέσοι όροι στην ΕΕ 27 είναι 5.630 κάτοικοι και 50 τετρ.χλμ περίπου» και σημείωσε: «Επομένως, στόχος μας θα είναι η χωροταξική αποκλιμάκωση των ΟΤΑ, έτσι ώστε να καλυφθεί το τεράστιο σημερινό έλλειμμα πρωτογενούς δημοκρατίας που υπάρχει στη χώρα μας». 
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria