Στο εκλογοδικείο ο Ζήσης Τζηκαλάγιας κατά της Μαρίας Αντωνίου - OlaDeka

Στο εκλογοδικείο ο Ζήσης Τζηκαλάγιας κατά της Μαρίας Αντωνίου

«Γαλάζιος» εμφύλιος για τα καυσόξυλα – Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας θα υποστηρίξει στην προσφυγή του πως υπήρξε εκτεταμένη λαθροϋλοτομία και καταστροφή του περιβάλλοντος στα δάση του νομού

Δικαστικός «γαλάζιος» εμφύλιος ξέσπασε μετεκλογικά στην Καστοριά, με φόντο τα
καυσόξυλα. Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας, που ήρθε δεύτερος σε σταυρούς, προτίθεται να προσφύγει στο εκλογοδικείο, ζητώντας την ακύρωση της εκλογής της βουλευτού Μαρίας Αντωνίου, που κατατάχτηκε πρώτη και επανεξελέγη.

Την κατηγορεί πως έστησε μηχανισμό με επίκεντρο το Δασαρχείο Καστοριάς, στο οποίο είναι η ίδια υπάλληλος, μέσω του οποίου εξασφάλιζε την ψήφο των πολιτών με αντάλλαγμα φθηνά? καυσόξυλα. Σε ανακοίνωσή του, ο πρώην βουλευτής καταγγέλλει «ανομία, εγκληματική λαθροϋλοτομία, ασφαλιστική εισφοροδιαφυγή και ομηρεία στη διανομή συστάδων στους δασικούς συνεταιρισμούς, με καθοδήγηση και συγκάλυψη κρατικών αξιωματούχων».

Προσφυγή

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Τζηκαλάγιας θα υποστηρίξει στην προσφυγή του πως υπήρξε εκτεταμένη λαθροϋλοτομία και καταστροφή του περιβάλλοντος στα δάση του νομού, κυρίως κατά το 2013, υπό την ανοχή και συγκάλυψη των αρμόδιων διωκτικών αρχών, οι οποίοι κρατούσαν στα συρτάρια μέχρι και 1,5 χρόνο τις μηνύσεις δασοφυλάκων κατά των δραστών. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, ευνόησε την επανεκλογή της συνυποψήφιάς του, καθώς οι ψηφοφόροι εξαργύρωσαν με σταυρούς προτίμησης προς την ίδια τα φθηνά ξύλα που έπαιρναν για να ζεσταθούν.

Προς επιβεβαίωση των καταγγελιών του, θα προσκομίσει μεταξύ άλλων τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των σταυρών, τα οποία φέρουν τον ίδιο να προηγείται στην πόλη της Καστοριάς και να υπολείπεται σημαντικά σε όλη την ύπαιθρο του νομού.

Από την πλευρά της η κ. Αντωνίου έστειλε το δικό της μήνυμα-απάντηση στον εσωκομματικό της αντίπαλο, μέσω ευχαριστήριας ανακοίνωσης προς τους ψηφοφόρους της για την επανεκλογή της: «Κλείστε τα αυτιά σας στις φωνές του μίσους και της μιζέριας, ανοίξτε τα μάτια σας στον δρόμο της ενότητας της διεκδίκησης και του κοινού μας μέλλοντος», αναφέρει.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ

ethnos.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria