Το παρασκήνιο των 24 ωρών: Από το σοκ στον διάλογο - OlaDeka

Το παρασκήνιο των 24 ωρών: Από το σοκ στον διάλογο

Εναν 24ωρο πυρετό διαβουλεύσεων, δηλώσεων, τηλεφωνικών και κατ’ ιδίαν επαφών προκάλεσε το επεισόδιο ανάμεσα στον Γ. Βαρουφάκη και τον Γ. Ντάισελμπλουμ.

Το παρασκήνιο των 24 ωρών: Από το σοκ στον διάλογο

Εναν 24ωρο πυρετό διαβουλεύσεων, δηλώσεων, τηλεφωνικών συνομιλιών και κατ’ ιδίαν επαφών με ευρωπαίους αξιωματούχους προκάλεσε το επεισόδιο ανάμεσα στον έλληνα υπουργό οικονομικών και τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ στην Αθήνα το απόγευμα της Παρασκευής.
Σουλτς: Καμία αρνητική νύξη για την Ελλάδα στο δείπνο

Το βράδυ της ίδιας μέρας συναντήθηκαν στο Στρασβούργο η γερμανίδα Καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάριτν Σουλτς, με βασικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Αμέσως μετά την συνάντηση ο Μάρτιν Σουλτς επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ενημέρωσε σχετικά με την συζήτηση που είχαν για την Ελλάδα, με την σημείωση ότι δεν υπήρξεκαμία αρνητική νύξη για τη χώρα μας.
Επικοινωνία Τσίπρα με Ντάισελμπλουμ και Ντράγκι

Αργότερα υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Γιουρογκρουπ, Γερούν Ντάισεμπλουμ, ο οποίος είπε στον κ. Τσίπρα ότι έγινε μια παρεξήγηση, κατά την διάρκεια της συνέντευξης με τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και πρόσθεσε ότι δεν επιθυμεί να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι δεν θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΕΚΤΜάριο Ντράγκι με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις και όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κατά την συνομιλία επιβεβαιώθηκε η θέση και των δύο πλευρών για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης.
Η παρέμβαση στο Bloomberg

Το πρωί του Σαββάτου υπήρξε η κατευναστική παρέμβαση του πρωθυπουργού μέσω του Bloomberg.

«Η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων μας απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ»,δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Bloomberg.
Ο Βαρουφάκης σε Παρίσι Λονδίνο και Ρώμη

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αναχώρησε για το Παρίσι, όπου την Κυριακή θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του Μισέλ Σαπέν και τον υπουργό Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν. Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, η αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα του κυρίου Βαρουφάκη, πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού. Ο κ. Βαρουφάκης θα μεταβεί τη Δευτέρα στο Λονδίνο, όπου μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο επί θεμάτων Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο, θα συναντηθούν με τον Υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, George Osborne και με στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα του Σίτι. Την Τρίτη,ο Υπουργός Οικονομικών θα επισκεφθεί τη Ρώμη, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Pier Carlo Padoan.thetoc

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria