Wall Street Journal: Ο Σαμαράς θέλει να τρομάξει τους ψηφοφόρους, αντί να τους πείσει - OlaDeka

Wall Street Journal: Ο Σαμαράς θέλει να τρομάξει τους ψηφοφόρους, αντί να τους πείσει

Wall Street Journal: Ο Σαμαράς θέλει να τρομάξει τους ψηφοφόρους, αντί να τους πείσει

«Η Ελλάδα ξαναβλέπει τον πανικό – Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να τρομάξει τους ψηφοφόρους, αντί να προσπαθήσει να τους πείσει».

Με αυτόν τον τρόπο περιγράφει σε άρθρο της η αμερικανική οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal τη στρατηγική με την οποία κινείται η κυβέρνηση εν όψει των ψηφοφοριών για την προεδρική εκλογή, σχολιάζοντας πως «αυτός ο πανικός για τη δημοκρατία είναι διδακτικός».

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για επίσπευση της προεδρικής εκλογής φαίνεται πως είναι μία πρώτη κίνηση εξουδετέρωσης της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία «ο κ. Σαμαράς δείχνει να ελπίζει πως οι ψηφοφόροι θα διατηρήσουν τη διόλου δημοφιλή κυβέρνησή του στην εξουσία, αντί να ρισκάρουν περαιτέρω χάος, παραχωρώντας στο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία για τις διαπραγματεύσεις εξόδου» από το μνημόνιο.

«Σχεδόν κανένας Έλληνας πολιτικός, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού, δεν έχει ασχοληθεί να πείσει τους ψηφοφόρους για τα οφέλη της ανάληψης επίπονων μεταρρυθμίσεων σήμερα με αντάλλαγμα μία ταχύτερη, βιώσιμη ανάπτυξη αύριο», επισημαίνεται ακόμα, με τη Wall Street Journal να επικρίνει την «το-μνημόνιο-με-ανάγκασε» στάση του πρωθυπουργού και να υπενθυμίζει πως και αυτός κάποτε υπήρξε… αντιμνημονιακός.

Τι μας μαθαίνουν όλα αυτά; «Θα βοηθούσε αν, αντί να φοβούνται τη δημοκρατία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες βελτιώνονταν σε αυτήν», όπως αναφέρει η τελευταία πρόταση του κειμένου…Το κουτί της Πανδώρας

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria