ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - OlaDeka

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Το πρώτο βήμα για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση έγινε στη Δυτική Μακεδονία με την έγκριση της σχετικής προγραμματικής σύμβασης απο το περιφερειακό συμβούλιο το βράδυ της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου και την πρώτη σύσκεψη της κοινής ομάδας εργασίας.
“Με απόλυτη διαφάνεια και σε πλήρη συνεννόηση με την κοινωνία προχωράμε σε ένα πρωτοπόρο εγχείρημα ως Περιφέρεια, με στόχο τη συμμετοχικότητα, τη
συναπόφαση, την προτυποίηση και την πιστοποίηση” τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, προσθέντας πως “πέφτει στις πλάτες μας να γκρεμίσουμε τα τείχη και να δώσουμε απαντήσεις στα ζητήματα της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά και της αξιολόγησης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης μέσα απο τα εργαλεία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης”.
Στη σημασία της πολιτικής βούλησης και τη δέσμευση που υπάρχει απο πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας για την Τεχνολογική, Οικονομική και Στρατηγική Ανάλυση της ΚτΠ του ΕΜΠ Θεόδωρος Καρούνος που έχει αναλάβει το έργο, δηλώνοντας πως βασικός στόχος είναι η αξιοποίηση των διαθέσιμων υλικών πόρων και ανθρώπινου δυναμικού. Ο κ. Καρούνος και οι συνεργάτες του τόνισαν ότι η συνεργασία και ο συντονισμός των δυνάμεων θα οδηγήσουν σε ένα αποτέλεσμα με προστιθέμενη αξία που θα φέρει τη Δυτική Μακεδονία στην πρωτοπορία μεταξύ των ευρωπαϊκών περιφερειών.
Συμμετέχοντες στο έργο είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) και η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. ‐ ΑΝΚΟ. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 80.000 ευρώ από ίδιους πόρους και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 12 μήνες. 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria