Δημοσίευμα της Χουριέτ για την Αμφίπολη - OlaDeka

Δημοσίευμα της Χουριέτ για την Αμφίπολη

Δημοσίευμα της Χουριέτ για την Αμφίπολη

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Αμφίπολη έχει μετατραπεί σε ουτοπία για τους Ελληνες. Στην άκρη τα πραγματικά τους προβλήματα τους. Η εκδίκηση, ο τάφος και οι εκλογές.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της Χιουρέτ φιλοξενείται ένα ρεπορτάζ για την Αφμίπολη, όχι τόσο για τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις που συντελούνται εκεί, αλλά για την ανάγνωση των τεκταινόμενων. 

Συνεχίζει με τις ανακαλύψεις των αρχαιολόγων στο σημείο, ενώ κάνει αναφορά ότι οι ανασκαφικές εργασίες έδειξαν από το 2012 ότι κάτι σημαντικό θα έβγαινε από εκεί.« Εν πάση περιπτώσει,εκείνη τη χρονιά υπήρξε μια χιονοστιβάδα πολιτικών εξελίξεων. Δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, δύο προγράμματα διάσωσης και ένας απεγνωσμένος αγώνας για να σώσει η Ε.Ε την Ελλάδα, ήταν αρκετός ενθουσιασμός για το Ελληνικό κοινό».Ξεκινά με μια περιγραφή για τα όσα συμβαίνουν στην Αμφίπολη. « Κάποιοι από εσάς θα έχετε ακούσει το όνομα, Αμφίπολη. Αλλά για τους Ελληνες το πάλαι ποτέ αρχαίο λιμάνι, γνωστό για τις πηγές χρυσού και ασημιού έχει γίνει κάτι παραπάνω από μία αρχαία κατεστραμμένη πόλη στο κέντρο της Μακεδονίας. Για τους Ελληνες, που αγωνίζονται με μια απίστευτη δυσπραγία και ένα αβέβαιο μέλλον, έχει γίνει η ουτοπική γη του μεγαλοπρεπούς παρελθόντος».

Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με τη σύζυγό του στον τάφο της Αμφίπολης αλλά και οι δηλώσεις του ότι «Η γη της Μακεδονίας συνεχίζει να μας συγκινεί και να μας εκπλήσσει αποκαλύπτοντας μοναδικούς θησαυρούς για τους οποίους όλοι οι Ελληνες είναι πολύ περήφανοι», ήταν γραφτό να φτάσουν στη βαθύτερη χορδή της ελληνικής ψυχής και να ενισχύσει το δημόσιο ηθικό, γράφει η συντάκτρια της Χιουρέτ.Η αναφορά στα πολιτικά τεκταινόμενα περιλαμβάνει σχολιασμό για την κυβέρνηση συνασπισμού, τη σημασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας «ότι μια αποτυχία θα οδηγήσει σε εθνικές εκλογές, σύμφωνα με το Σύνταγμα».

«Αυτός ο μυστηριώδης τάφος, παίρνει την εκδίκηση του» και αυτό γιατί όπως λέει, «Η ώρα στην αρχαιολογία κυλά με πιο αργό ρυθμό και δεν μπορεί να επιταχυνθεί ακόμη κι αν το πολιτικό ημερολόγιο δείχνει πρόωρες εκλογές», καταλήγει το δημοσίευμα.
hurriyetdailynews.com

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria