Ένα νέο success story! – Άρθρο του Δημήτρη Ιατρίδη - OlaDeka

Ένα νέο success story! – Άρθρο του Δημήτρη Ιατρίδη

Ένα νέο saccess story! – Άρθρο του Δημήτρη Ιατρίδη

Η εικόνα της “αρμονικής συμβίωσης”, που προσπαθούν να επιβάλλουν ορισμένοι εξωθεσμικοί κύκλοι στον Δήμο της Καστοριάς, για τις σχέσεις της πλειοψηφίας με την μειοψηφία του πρώην δημάρχου, δεν περιορίζεται βέβαια στην γνωστή ατάκα του ελληνικού κινηματογράφου, για μια “ωραία
ατμόσφαιρα”!

Αλλά επεκτείνεται και σε θεσμικά ζητήματα, που ανατρέπει το υφιστάμενο status και ακυρώνει την αρχή της πλειοψηφίας.
Έφθασαν μάλιστα κάποιοι στο σημείο, να υποδεικύνουν στο νέο δήμαρχο, να επιλέξει και… αντιδημάρχους από την μειοψηφία, στα πλαίσια μιας εύπλαστης “συναίνεσης”, που την προσαρμόζουν πάντα στα μέτρα τους!
Αγνοώντας βέβαια επιδεικτικά ότι στην δημοκρατία κυβερνάει η πλειοψηφία και η μειοψηφία ελέγχει.

Το σκεπτικό τους προφανές: Εφ΄ όσον η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, εξυπηρετούσε απολύτως τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα, γιατί να μπει στον κόπο ο νέος δήμαρχος, να αναζητήσει συνεργάτες από τον συνδυασμό του, που δεν έχουν δοκιμασθεί και να μην επιλέξει έμπειρα στελέχη από την προηγούμενη διοίκηση, που είναι έτοιμα να συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια…
Ανεξάρτητα από την απάντηση του κ. Αγγελή, που είπε τα αυτονόητα και έβαλε τα πράγματα στην θέση τους, οι ίδιοι κύκλοι δεν πτοήθηκαν και προσπαθούν την κάθε κίνησή του να την ερμηνεύσουν υπό το πρίσμα της “συναίνεσης”!

Έτσι την παράταση της σύμβασης της νομικής συμβούλου, που προσέλαβε ο κ. Χατζησυμεωνίδης, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του Δήμου, κάποιοι την ερμήνευσαν ως ανανέωση και μάλιστα με υπόδειξη του πρώην δημάρχου!
Η αγωνία των ίδιων κύκλων, να εμφανίσουν ανέτοιμη την νέα δημοτική αρχή, αποσκοπεί και σε μια άλλη παράμετρο, που έχει σχέση με την διαδικασία παράδοσης – παραλαβής των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου, όπου το… εθιμικό δίκαιο επιτάσσει να γίνεται αναίμακτα και χωρίς συνέπειες για τους προηγούμενους!
Με την διαφορά ότι εκεί εμπλέκονται και οι ίδιοι κύκλοι! Με την κοινή συμμετοχή στην νομή της εξουσίας. Και οποιαδήποτε έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση, μπορεί να φέρει κι αυτούς ενώπιον της δικαιοσύνης.

Τα παραδείγματα πολλά και ποικίλα, από τότε που η διαπλοκή έγινε μέρος του συστήματος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τα καθιερωμένα, μπορεί να προκαλέσει εκτροχιασμό και να χαλάσει το sacses story, που με τόση επιμονή οικοδόμησαν κάποιοι, στα χρόνια της μεγάλης λεηλασίας…

kastoriani-estia.blogspot.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria