Mαθητής του 1ου Δημ. Σχολείου Καστοριάς έπεσε σε φρεάτιο της αυλής του σχολείου και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο όπου και τοποθετήθηκαν οκτώ ράμματα!!! - OlaDeka

Mαθητής του 1ου Δημ. Σχολείου Καστοριάς έπεσε σε φρεάτιο της αυλής του σχολείου και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο όπου και τοποθετήθηκαν οκτώ ράμματα!!!

Mαθητής του 1ου Δημ. Σχολείου Καστοριάς έπεσε σε φρεάτιο της αυλής του σχολείου και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο όπου και τοποθετήθηκαν οκτώ ράμματα!!!

Αγανακτισμένοι και ανάστατοι είναι οι γονείς καθώς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς, το οποίο ως γνωστόν πριν λίγες ημέρες εγκαταστάθηκε – προσωρινά για ένα χρόνο – σε ανακαινισμένες αίθουσες του πρώην κτιρίου του 1ουΓυμνασίου Καστοριάς.

Και αυτό γιατί όπως καταγγέλουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου δεν έγιναν οι απαραίτητες βελτιώσεις (κάγκελα, ασφαλτόστρωση κ.α.) προκειμένου να υπάρχει η ασφάλεια των μικρών παιδιών. Μάλιστα, χθες σημειώθηκε το πρώτο κρούσμα τραυματισμού ενός μαθητή όταν το πόδι του σφηνώθηκε σε χαλασμένο φρεάτιο της αυλής με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καστοριάς όπου διαπιστώθηκε η ζημιά με αποτέλεσμα να χρειαστεί να γίνουν οκτώ ράμματα.

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στους γονείς των νεαρών μαθητών που δυστυχώς διαπιστώνουν ότι δεν έγιναν οι απαραίτητες εργασίες στον προαύλιο χώρο του σχολείου έτσι ώστε να υπάρχει η ασφάλεια των παιδιών.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύει ο προαύλιος χώρος του σχολείου είναι πολλοί μεγάλοι και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κρούει προς τους αρμόδιους τον κώδωνα του κινδύνου για την σοβαρότητα της κατάστασης.

Η αντικατάσταση των κάγκελων, το βάψιμο των υφιστάμενων στην είσοδο του σχολείου και η ασφαλτόστρωση του προαύλιου χώρου θεωρούνται άμεσες ενέργειες πριν σημειωθούν νέα και σοβαρότερα ατυχήματα.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι δεν γνωρίζουμε αν το έργο της ανακατασκευής έχει ολοκληρωθεί και περιλάμβανε τελικά μόνο εσωτερικές εργασίες και αν ο δήμος Καστοριάς θα προχωρήσει σε εκ νέου δημοπράτηση για τις προαναφερόμενες εργασίες…

σεντρα
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria