«Μοιραίο» για το ΠΑΣΟΚ το Ζάππειο; - OlaDeka

«Μοιραίο» για το ΠΑΣΟΚ το Ζάππειο;

«Μοιραίο» για το ΠΑΣΟΚ το Ζάππειο;

Το σύνθημα των συγκεντρωμένων και η απάντηση Βενιζέλου που άναψαν τα αίματα. Το παρασκήνιο της εκδήλωσης στο Ζάππειο. 

Ποιοί κάνουν λόγο για «άθλιους κλακαδόρους».Ακόμη πιό προβληματική φαντάζει η συνύπαρξη Βενιζέλου – Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, μετά και την χθεσινή εκδήλωση του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου» και τα όσα την στιγμάτισαν.

Το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο εδώ και μέρες, οπότε και έγινε γνωστό ότι όχι μόνον θα γίνουν δύο εκδηλώσεις για τα «γενέθλια» του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πως ο Πρόεδρος του Κόμματος θα παραστεί στην εκδήλωση του Ιδρύματος στο Ζάππειο, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου θα απουσίαζε από την «επίσημη» εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου.

Ηδη από την άφιξη των προσκεκλημένων στο Ζάππειο η ατμόσφαιρα «μύριζε μπαρούτι». Ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε δεκτός με συνθήματα και επευφημίες από τους συγκεντρωμένους, η υποδοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν ψυχρή.

Μάλιστα το σύνθημα των συγκεντρωμένων «Γιώργο γερά, να πέσει η Δεξιά» ήταν αυτό που μετέτρεψε την αίθουσα σε αρένα. Όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος το σχολίασε από το βήμα της εκδήλωσης λέγοντας «Ακουσα το σύνθημα “Γερά, να φύγει η Δεξιά”. Θα τα πούμε όμως την Τετάρτη πώς φτάσαμε στο σημείο να συγκυβερνούμε με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη», μερίδα των συγκεντρωμένων άρχισε να γιουχάρει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. «Θα μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας που δεν μπορεί να χαρίζεται ούτε να αδικεί και να μηδενίζει», ήταν η απάντηση του κ.Βενιζέλου.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε παρών, ενώ κατά ορισμένους πολιτικούς αναλυτές έκανε και ένα βήμα παραπάνω λέγοντας: «Αναζητά ο κόσμος μας μια νέα αρχή. Εκφράζει το αίτημα και την ελπίδα για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Μια αναγέννηση του Κινήματός μας. Θα προσπαθήσω να υπηρετήσω αυτή την απαίτηση, όσο πιο σωστά μπορώ, όσο πιο απλά, όσο πιο ενωτικά, έχοντας συνείδηση της ιστορίας, της πορείας, της ευθύνης που μου αναλογεί».

Πολλοί από τους παρευρισκόμενους που έζησαν όλη την πορεία του ΠΑΣΟΚ από το 1974 μέχρι και σήμερα, ήταν από σκεπτικοί έως απογοητευμένοι από το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που δημιουργήθηκε από τις αποδοκιμασίες κατά του Ε. Βενιζέλου.

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «αθλιότητες». Ο κ. Ρήγας σημείωσε πως το περιστατικό ήταν η αστεία εκδοχή ενός «πολιτικού τζιχαντισμού» και «φανατισμού», αποδίδοντας τις «αθλιότητες» σε μία ομάδα «50 ή 100 κλακαδόρων».

Από την άλλη πλευρά υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου, αν και διαφωνούσαν με τις αποδοκιμασίες κατά Βενιζέλου, περιορίζονταν να υπενθυμίσουν με νόημα το βράδυ των εκλογών του 2007, όταν ο Ε.Βενιζέλος έσπευσε στον ίδιο χώρο -το Ζάππειο- για να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αμφισβητώντας έμπρακτα τον Γ.Παπανδρέου.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria